menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На Вінниччині колядники зібрали більше 100 тисяч гривень для вінницької бригаду ЗСУ

17.01.2023 11:30

Гроші збирали на автівку для 59-ої бригади

У Барській громаді на Вінниччині колядники вирішили зібрати гроші на авто для 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Дорослі та діти ходили по домівках та співали різдвяні колядки, збираючи гроші для військових. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на Вінниця.Info.

Дорослі колядники зібрали 82 тисячі гривень, а дітям вдалось наколядувати на ЗСУ 21510 гривень.

«Жителі трьох сіл, які співають у церковному хорі, наколядували 82 тисячі гривень. Також діти села Митки теж долучилися до збору коштів на купівлю автівки для воїнів. За ці святкові дні вони наколядували 21 510 гривень. До речі, батько трьох наших юних колядників зараз на передовій, ще й в тому підрозділі, куди ми плануємо передати авто. Вони вирішили допомогти татові і його побратимам. Серце наповнюється гордістю за наше молоде покоління, такий народ не вдасться нікому зламати чи підкорити», - розповідає керівник ГО «Об'єднання волонтерів та учасників бойових дій у Вінницькій області» Сергій Маковецький.

Командиром 59-ої бригади є мешканець Бару, який отримав великий бойовий досвід, зокрема беручі участь у миротворчих місіях у Іраку. Саме цій бригаді планують передати автомобіль.

«До нас звернувся командир мотострілкової роти, наш земляк. Він зі своїм підрозділом зараз знаходиться на передовій. Нашим воїнам конче необхідний «залізний кінь» для виконання бойових завдань та евакуації. Зараз в Європі важко віднайти вживану автівку в хоршому стані і недорого. Тож, ми нині в пошуках. Коли ми переганяємо автомобіль передаємо в наше СТО, щоб на передову відправити її в справному і хорошому стані. Сподіваємося найближчим часом її пригнати. Працюємо задля нашої перемоги», - говорить Сергій Маковецький.

Читайте також, «Якість води, сортування сміття та громадський транспорт»: вінничани розповіли про головні проблеми міста.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vinnitsa.info

Читайте також