menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Якість води, сортування сміття та громадський транспорт»: вінничани розповіли про головні проблеми міста

12.01.2023 18:10

Мешканці Вінниці розповіли про власні пропозиції змін у місті

Війна триває, але ми переконані у нашій перемозі, тому вже зараз плануємо, як будемо розвивати свої громади та поліпшувати благоустрій. Нещодавно радник міського голови Вінниці Віктор Перлов у дописі на своїй фейсбук-сторінці звернувся до мешканців Вінниці, та запропонував їм назвати п’ять змін, які б вони хотіли побачити в місті у 2023 році. I-VIN.INFO проаналізував відповіді вінничан та вінничанок і виокремив найпопулярніші пропозиції.

Якість води

Багато людей написали про давню та важливу проблему міста Вінниці – якість води в кранах. Більше половини усіх коментаторів так чи інакше звертали увагу на цю проблему. Вінничани зазначають, що хотіли б, щоб з крану текла питна вода, а не технічна.

Сортування сміття

Другою найпопулярнішою темою стала ситуація із сортуванням сміття у Вінниці. Вінничани у коментарях впевнені, що сортування сміття в місті – це лише бутафорія.

«Коли за відсортованим сміттям приїжджає одна й та сама машина, це дуже демотивує», - написав один з коментаторів.

Громадський транспорт

Багато претензій у вінничан було і до громадського транспорту. Люди пропонують додати нові тролейбусні та автобусні сполучення, збільшити кількість транспорту на певних маршрутах та замінити старі транспортні засоби на більш сучасніші та комфортні.

Велосипедні доріжки

У Вінниці багато велосипедистів, тому питання розвитку велосипедної інфраструктури в місті є дуже актуальним. Вінничани невдоволені тим, що велосипедні доріжки більш-менш розповсюджені лише в районі Вишенька, а усі інші райони і досі не облаштовані під потреби велосипедистів.

Реклама та вивіски

Багато хто в коментарях звернув увагу на величезну кількість строкатих вивісок та різноманітної реклами на вулицях, що псують загальний вигляд та привабливість міста. Одна з вінничанок запропонувала створити єдиний дизайн-код для всієї реклами та вивісок на вулицях, а також прибрати усі величезні білборди.

Окрім найпопулярніших пропозицій вінничани та вінничанки у коментарях під дописом писали про збереження фасадів історичних будівель, вирішення проблеми із заторами на дорогах та паркуванням автомобілів, збільшення кількості пішохідних переходів, побудування нових спортивних майданчиків, встановлення сміттєвих урн біля кожної лавочки та багато чого іншого.

У демократичній країні голос народу завжди має бути почутий та взятий до уваги, адже демократія – це за визначенням політичний режим, за якого єдиним легітимним джерелом влади в державі визнається її народ. Саме тому важливо висловлювати свою думку, претензії та зауваження до влади, бо тільки так життя українців може стати краще. Адже після нашої перемоги ми збираємось будувати сильну, розвинуту, квітучу країну.

Читайте також, очільнику Вінницької єпархії УПЦ Московського патріархату загрожує вісім років за гратами.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: myvin.com.ua, 2s-outdoor.com.ua, vinnitsa.info, vn.20minut.ua.

Читайте також