menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На Вінниччині спортивна галузь враховує попит на оздоровлення та рухову активність

13.07.2023 14:40

«Спорт має бути забезпечений увагою»: на Вінниччині відновлюють спортивну галузь

Партнерська публікація

Фізична підготовка, оздоровлення, проведення спортивних заходів – це є важливим не тільки для міцного здоров’я дітей, а і дорослих. Попри всі виклики війни, спортивні активісти Вінниччини вправно долають перешкоди та продовжують свою роботу заради перемоги на всіх «фронтах». I-VIN.INFO поспілкувався з керівниками місцевих осередків «Колос» у громадах, спортивними активістами і дізнався, як зараз розвивається масовий спорт.

Нещодавно у Вінниці відбулося засідання Президії обласного спортивного товариства «Колос». На ньому обговорювали співпрацю з територіальними громадами області в проведенні фізкультурно-спортивних заходів та оздоровлення. Говорили, зокрема, й про досвід Жмеринського району. Як зауважив для I-VIN.INFO голова Жмеринської районної організації ВФСТ «Колос» Василь Марчук, чимало заходів вже реалізували згідно календарного плану. Проте це не так легко вдається, як може здаватися на перший погляд.

«У цьому процесі важлива підтримка голів територіальних громад. Також варто вести перемовини із самими виконавцями, які займаються організацією спортивних змагань. Тому маємо великі обсяги роботи. Звісно, нам вдається налаштувати всю «спортивну систему змагань». Вже 31 з 51 спортивних заходів ми реалізували. Залишилося ще 20. Зараз я у відпустці, проте цей процес йде далі. І навіть з цих 20 запланованих вже пропрацювали організаційні моменти 2 заходів», - запевняє Василь Марчук.

На його думку, держава непогано забезпечує розвиток спорту на олімпійському рівні. Проте на рівні фізкультури і оздоровчого процесу варто більше виділяти фінансів. Такої ж думки і голова Відокремленого підрозділу ГО ВФСТ «Колос» Лука-Мелешківської територіальної організації Роман Юсумбелі. Він теж проводить чимало змагань у своїй громаді згідно календарного плану. Таким чином навіть змагалися у риболовлі.

«Основна перешкода у проведенні змагань – фінансова. Тому намагаємо шукати спонсорів та іншу підтримку. До речі, місцеві мешканці дуже добре ставляться до проведення змагань. І наш голова територіальної громади теж завжди йде нам на зустріч. І я кажу, що проводив, проводжу і буду проводити змагання. Треба працювати над тим, щоб нація була здоровою», - запевняє Роман Юсумбелі.

А на думку представниці Благодійного Фонду «МХП – Громаді» Ольги Яценко, дуже важливо підтримувати юних спортсменів під час війни. Варто надавати їм можливості для свого розвитку та оздоровлення.

«Навіть статистика показує, що саме з невеличких громад виростають майбутні олімпійці. І це класно, що кожен може стояти на вершині олімпу, якщо докладе зусиль. Тому потрібно підтримувати їх у своїх починаннях. Цим ми і займаємося в «МХП-Громаді». Для нас важливо не просто працювати, а і бути корисними для інших», - каже Ольга Яценко.

На спільно організованих змаганнях ВТО ВФСТ «Колос» з Благодійним Фондом «МХП-Громаді» учасники можуть отримати призи. Це і комплекти ігрової форми, спортивні костюми,футболки, рюкзаки, футбольні та волейбольні м’ячі, нагородні статуетки, спортивні кубки та медалі. Як пригадує Президент Вінницької обласної федерації волейболу та співзасновник «Ліги Поділля» Микола Чумак, з початку військової агресії, в Україні була певна пауза у розвитку різних сфер. Але потрібно віддати належне Президенту України та Міністерству з питань фізичної культури та спорту, які зорієнтували спортивних діячів.

«Українська влада прийняла рішення проводити Всеукраїнські змагання й надалі. І це підштовхнуло нас до думки, що змагання на регіональному рівні також мають право бути. Війна змусила спортивну громадськість мобілізуватись. Наша активність, особливо, коли вийшли на новий рівень співпраці з «Колосом», стала надзвичайно потужною. Саме в цей період ми провели набагато більше заходів і серед дітей, і дорослих, і ветеранів, і військових. Тобто життя продовжується, перспектива для нашої держави є дуже доброю», - зауважив Микола Чумак.

На його думку, українцям треба бути більш наступальними в плані співпраці з владою. Ми повинні демонструвати, що не сидимо в режимі очікування, а робимо конкретні справи.

«Ці питання виносять на порядок денний з керівниками територіальних громад, депутатами різних рівнів. Ця робота потрібна принаймні, аби переконувати їх, що незважаючи на обмежені можливості бюджетів, спорт має бути забезпечений увагою хоча б мінімально. Нам це вдається. Щоб не ставалось ситуацій, коли 100 годин дефіциту тренувального процесу команди майстрів чоловічої Супер Ліги першості України стали на заваді можливості стати бронзовими призерами», - каже президент федерації.

Нагадаємо,вінницький «Колос» активно співпрацює з громадами області та благодійниками.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Валентин Вінницький




Читайте також