menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На Вінниччині зібрали більше 20 тонн новорічних подарунків для військових

16.12.2021 19:40

До новорічних свят для бійців АТО/ООС готують гуманітарний вантаж

Вже кілька років поспіль у грудні для відправки на Схід готується «святковий» гуманітарний вантаж і на офіційному рівні, і від волонтерів. Відтак, бійцям АТО/ООС збирають новорічні подарунки та необхідні речі для перебування на Сході, повідомляє Інформаційна Вінниччина

Завдяки ініціативам волонтерів бійцям на Схід постійно відправляється все необхідне. Волонтер Андрій Сірак розповідає, що готується «гумвантаж» на передову: 

«Наразі допомагаємо одному з підрозділів, але не можу афішувати їх. У бійців є потреба в деяких засобах та матеріалах. Тому ми готуємо це все для них і передамо найближчим часом. На щастя, карантинні обмеження ніяк не вплинули на підготовку. Оскільки допомога бійцям, котрі знаходяться на передовій першочергова, то усі сили ми направляємо туди, адже їх необхідно підтримати». 

У вінницькому осередку Пласт також організували збір солодощів, печива, чаю/кави, листів, малюнків, теплих речей, ліків проти застуди, військового або туристичного спорядження. Ті, хто хотів долучитись до акції, але не встигали придбати чи принести подарунки для бійців, могли фінансово підтримати організацію для поїздки на Схід. 

Що стосується громад, вони теж проводять збір подібних речей. Таким прикладом є Вапнярська територіальна громада, котра відправила гуманітарний вантаж ще 10 грудня. До цієї ініціативи долучилися бюджетні та соціальні установи, школи та садочки, селищний голова та старости сіл, працівники селищної ради та старостинських округів, чимало мешканців селища та сіл громади.  

Також таку допомогу готують згідно з Указом Президента України «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України». І долучаються до збору ради та адміністрації всіх рівнів. 

Цьогоріч Вінницька ОДА з 3 по 12 грудня разом з головами РДА та головами територіальних громад організували збір гуманітарної допомоги для підтримки та поздоровлень військовослужбовців, які беруть участь в операції Об’єднаних сил. За цей час зібрали близько 20 тонн «святкового вантажу». 

Крім того, у Вінниці діє ветеранський бізнес. Ветерани повертаються після війни, започатковують бізнес і обирають собі на роботу надійних побратимів, тим самим допомагаючи їм знайти своє місце у мирному житті. Працевлаштовують також не лише колишніх військових, а й членів їх родин. 

Ветеран ООС та власник соціального підприємства «МедоБар» Сергій Бондаренко зазначає: «Наше соціальне підприємство займається медовою продукцією, адже у нас є власна пасіка. Ми орієнтовані на здорове харчування, наприклад, медові солодощі. Аби підтримати бійців АТО/ООС хоча б якось, беремо участь у новорічному ярмарку. Втім, на майбутнє думаємо долучитись до якихось благодійних акцій. І це ж стосується втілення власних подібних заходів».  

Нагадаємо, трастові фонди – допомога українській армії (ФОТО). 

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.  

Фото: Facebook, Вінницька обласна державна адміністарція  

  

 

 

Читайте також