menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На вінницькому радіо з'явилась екоспрямована передача

23.12.2021 16:30

Органічне землеробство та «добривну кризу» обговорювали під час передачі «Агрокластер»

У Вінниці започаткували нову передачу на радіо, яка розповідає про екологічне землеробство. Таке виробництво засноване на агротехнологіях, які не шкодять довкіллю, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Вчора о 9-й годині ранку розпочався надзвичайно динамічний перший випуск прямого етеру. Менеджер з міжнародного розвитку агрокластера «Дністер» Oльга Бакар спілкувалася з радіоведучим Юрієм Квітнєм на різні теми. Зокрема, міркували, чому аграріям потрібно стрімкими темпами опановувати інновації.

Цикл передач, насамперед, присвячений органічному виробництву, а також технологіям, які застосовують аграрії для збереження навколишнього середовища. Згадували вчора також актуальний челендж аграріїв – «добривну» кризу. Говорили про методи, які допоможуть компенсувати нестачу добрив. Крім того, з'ясовували, чому агрокластер «Дністер» вже встигли охрестити Силіконовою долиною.

«Розмова була насиченою, обговорили дуже багато актуальних тем в агросфері. Приємно, що радіоведучий Юрій Квітєнь має глибокі знання, задає дуже динамічний та конструктивний тон розмові, - розповідає Ольга Бакар. - Втім, залишилося поза етером ще багато цікавих питань, наприклад, говорячи про гідропоніку, потрібно зазначити, що ця інновація має коріння в далекому минулому. Адже цю технологію використовували ще у Висячих садах у Вавілоні та Пливучих садах Ацтеків».

Про це та про інші цікаві факти можна послухати у наступних передачах. Відтепер програма «Агрокластер» буде виходити щосереди о 9:00 в прямому етері на РадіоТакт на частоті 103,7 fm.

«Прошу Вас надсилати актуальні питання в агросфері, і ми обов’язково обговоримо їх в прямому етері, на пошту dnisteragrocluster@gmail.com», - наголосила Ольга Бакар.

Передачу можна послухати і подивитись у запису за посиланням.

Цикл передач ініціювали Міжнародний агрокластер «Дністер» спільно із РадіоТакт і відомим радіоведучим Юрієм Квітнєм.

Нагадаємо, шлях канадського агронома до святового агроОлімпу розпочався з вуликів вінницької школи.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Ірина Басенко, Юрій Квітень

Читайте також