menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Начальник Вінницької ОВА очолив вінницький олімпійський комітет (ФОТО)

28.04.2023 18:30

Сергій Борзов став головою відділення НОК України у Вінницькій області

Сьогодні, 28 квітня, у Вінниці провели Звітно-виборну Асамблею ГО «Відділення НОК України у Вінницькій області». Окрім офіційної частини, виступів делегатів, звіту екс-голови Павла Хникіна та ревізійної комісії, обирали новий склад та очільника відділення. Ним став начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов. I-VIN.INFO побував на заході та побачив, як проходило голосування.

Засідання Асамблеї розпочалось з невеличкої офіційної частини. Президент НОК України Вадим Гутцайт нагородив найактивніших представників олімпійського руху.

Загалом на посаду очільника ГО «Відділення НОК України у Вінницькій області» було дві кандидатури: дворазового срібного олімпійського призера з плавання, на той момент діючого голову Павло Хникін та начальника Вінницької ОВА Сергя Борзова. Проте перед виступами кандидатів та обрання нового голови, Павло Хникін заявив, що знімає свою кандидатуру та не прагне висуватися на посаду голови ГО «Відділення НОК України у Вінницькій області». Мовляв, не може виконувати свої безпосередні обов’язки, тому що зараз служить у Нацгвардії.

Далі зі своєю промовою виступив єдиний кандидат на посаду нового голови Сергій Борзов. Він розповів про облаштування спортивних залів, стадіонів, басейнів у Вінниці та громадах області. Також запевнив, на Вінниччині варто продовжувати реконструкцію спортивної інфраструктури, аби молодь мала можливості для свого розвитку.

Після виступу оголосили анонімне голосування за кандидата. Виборці проходили у спеціальну кабіну та голосували. Загалом за Сергія Борзова проголосувало близько 60-ти осіб, а лише 2 було проти. Після цього присутні знову проголосували, цього разу вже за затвердження Сергія Борзова новою головою ГО «Відділення НОК України у Вінницькій області».

Як розповів для I-VIN.INFO новообраний голова Сергій Борзов, він без проблем зможе поєднувати дві посади.

«Управління спорту все одно знаходиться у підпорядкуванні військової обласної адміністрації, це його структурний підрозділ. Все одно є функціонери, які будуть цим займатися. Вважаю, ми активно займаємось розвитком спорту та особливо інфраструктури. І будемо й надалі цим опікуватися, ніби менеджери. А тренери будуть готувати наших майбутніх олімпійців!», - каже Сергій Борзов.

Як поділився з I-VIN.INFO екс-голова ГО «Відділення НОК України у Вінницькій області» Павло Хникін, під час війни він вступив у лави Національної гвардії. І це абсолютна випадковість, що мав змогу побувати на засіданні. Здебільшого, саме це і вплинуло на його рішення зняти свою кандидатуру на посаду голови відділення.

«Взагалі, я найчастіше ходжу у формі та у черевиках, а не як зараз, у костюмі. Ще з 1 березня прийняв рішення піти у Національну гвардію. Перед війною розвитку спорту та повноцінній роботі відділення заважала пандемія. Проте практично завжди є певні проблеми, з якими варто справлятись. За ці 8 років змінилися виклики сучасності, які треба долати. Однак життя триває. І нам, як і у спорті, потрібно ставити собі цілі та йти далі», - каже Павло Хникін.

Окрім цього додав, що у роботі олімпійського комітету йому доводилось звикати до публічних виступів та інтерв’ю. Проте найбільше сподобалось їздити у віддаленні села та громади, спілкуватися з людьми з маленьких населених пунктів.

«Це приносило найбільше задоволення. Особливо бувати у маленьких школах, де навчається 30-40 дітей. Вони зовсім інші. Для мене це цінні моменти і спогади про свою роботу. Зараз буде важко, бо багато тренерів на фронті. І дітей менше тренується, багато з них за кордоном, хоча й там буває важко тренуватися. У Вінниці за останній час ця ситуація більш-менш налагодилась. А буквально 2-3 місяці назад через тривоги було важко проводити тренування. І важливо зберегти цей потенціал у дітей, бо через декілька років ми будемо відчувати дефіцит спортсменів», - зауважує екс-голова Павло Хникін.

Нагадаємо, у громаді Вінниччини пройшов легкоатлетичний турнір (ФОТО).

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також