menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Наслідки нічного терорестичного удару по Україні: влучання на Вінниччині

09.03.2023 10:10

Противник здійснив 81 пуск ракет різного базування

Вночі війська рф завдали чергового масованого ракетного удару. Під час останньої атаки ціллю ворога були об'єкти критичної інфраструктури країни. Що відомо про це? Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на Телеграм-канал Ukraine NOW.

Львівщина

У Золочівському районі ворожа ракета впала у житловій зоні. На цей момент відомо про чотирьох загиблих. Двоє чоловіків та двоє жінок. В момент падіння ракети вони перебували у себе вдома. Завали ще розбирають. Під ними можуть бути інші люди.

Станом на 9:20 стало відомо, що кількість загиблих внаслідок падіння ракети у Золочівському районі зросла до п‘яти. Під завалами виявили тіло ще одного чоловіка – 1963 року народження. Щирі співчуття рідним.

Житомирщина

По регіону окупанти вдарили дронами камікадзе. Постраждав один з об'єктів енергетичної інфраструктури. Без енергопостачання майже 150 тисяч абонентів. Енергетикам вдалося заживити об'єкти критичної інфраструктури області.

Одещина

Внаслідок ворожого ракетного удару в Одеській області пошкоджено декілька ліній електропередач та опора. Підрозділами протиповітряної оборони в небі над Одещиною було збито 6 ракет та один безпілотний літальний апарат.

Дніпропетровщина

Ворог атакував Дніпропетровщину безпілотниками та ракетами. «Прильоти» – у Дніпровському, Павлоградському, Криворізькому та Нікопольському районах. Пошкоджені енергетична інфраструктура та промислові підприємства. Руйнування серйозні. На місцях працюють відповідні служби.

Миколаївщина

За інформацією повітряного командування «Південь», вночі, 9 березня, підрозідлами протиповітряної оборони над Миколаївщиною знищено 9 ракет різного типу.

Київщина

З 6:25 повідомлялось про вибухи в Голосіївському районі столиці.Згодом був ще один вибух у Святошинському районі. Горіли автівки в дворі одного з житлових будинків. Двоє постраждалих у Святошинському районі, яких госпіталізували. За медичною допомогою звернулися троє людей.

Станом на 7:56, після ракетної атаки, у зв’язку з екстренними відключеннями електроенергії, 40% споживачів столиці наразі без опалення. Водопостачання працює в штатному режимі.

Наразі у Києві скасовані екстрені відключення електрики. Однак через перенавантаження однієї з ліній екстрені відключення ще діють в частині Голосіївського, Солом'янського та Святошинського районів. 

Харківщина

Цієї ночі ворог завдав масованого ракетного удару по Харкову та Харківській області. Попередньо, зафіксовано щонайменше 15 прильотів ракет С-300. Є влучання в об'єкти критичної інфраструктури.

Крім того, в м. Харків пошкоджено об'єкт цивільної інфраструктури.

У смт Пісочин Харківського району ворожа ракета влучила на подвір'я приватного будинку, пошкоджено декілька житлових будинків. Дві літні жінки отримали легкі поранення. 71-річну жінку госпіталізовано, а жінка 74 років отримала допомогу на місці. Ще 1 ракета в Пісочині влучила на відкритій території в болото.

У смт Слобожанське Чугуївського району ракета пошкодила теплиці овочевої фабрики. Тривають роботи з ліквідації наслідків влучань.

За повідомленням першого заступника голови облради Юрія Соболевського (9:46), ворог просто зараз продовжує атакувати середмістя Харкова. У «Харківобленерго» сповістили, що наразі місто повністю знеструмлене.

Крім цього, в результаті обстрілів пошкоджено останню лінію, яка живила Запорізьку атомну електространцію - випустили п'ять російських ракет (попередньо С-300). Зараз станція працює на дизельних генераторах. Постраждалих немає.

Вінниччина

Як повідомила в ефірі телемарафону Наталія Гуменюк, під час останньої атаки ціллю ворога були об'єкти критичної інфраструктури країни. Є влучання на Вінниччині.

«Є влучання на Кіровоградщині, Одещині, Вінниччині і Криворіжжі. На щастя, без людських втрат. Зрештою відповідні фахівці будуть відновлювати ці об’єкти», – розповіла речниця ОК «Південь».

Тернопільська область

На території Підгаєцької громади Тернопільського району зафіксовано падіння уламків ракети. Вибухом пошкоджено 5 будівель, одна з яких житлова. Жертв та потерпілих немає.

Івано-Франківська область

Вночі окупанти влучили в об'єкт енергетичної інфраструктури. За попередніми даними, люди не постраждали. 

Противник здійснив 81 пуск ракет різного базування:

- 28 пусків крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555;

- 20 пусків крилатих ракет морського базування «Калібр»;

- 6 пусків крилатих ракет повітряного базування X-22;

- 6 пусків крилатих ракет повітряного базування Х-47 «Кинджал»;

- 8 пусків керованих авіаційних ракет: 2 – Х-31П; 6 – X-59;

-13 пусків зенітних керованих ракет С-300.

Крім того, здійснено 8 пусків ударних БпЛА «Shahed-136/131».

 Силами та засобами Повітряних Сил 3С України у взаємодії з підрозділами інших Складових cил оборони України із 48 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» знищено 34 крилаті ракети, а також 4 БпЛА «Shahed-136/131».

Внаслідок організованої протидії 8 керованих авіаційних ракет Х-31П та Х-59 не досягли своїх цілей

Нагадаємо,«Коли чую «300-й», божевільно калатає серце»: вінницька парамедикиня про фронт.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: ukrinform.ua




Читайте також