menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Найбільше хвилювались за можливість в такий час приїхати дітям і тренерам»: у Вінниці пройшов перший чемпіонат з Олімпійського брейкінгу

29.01.2024 13:20

На змагання з’їхались представники різних міст України

У Вінниці пройшов перший чемпіонат з Олімпійського брейкінгу «Ватра». На захід з’їхались представники різних міст України, які демонстрували свої навички та змагались за першість, повідомляє I-VIN.INFO.

Президент Федерації Брейкінгу Вінницької області, відомий актор та шоумен Олександр Теренчук розповів, що батли з брейкдансу у Вінниці вже проводились. Проте, зважаючи на рівень організації, за підтримки Національного олімпійського комітету України, такі змагання відбуваються вперше:

«На сьогоднішній день, коли в країні війна, нічого легкого не буває. Ми готувались заздалегідь і найбільше хвилювались за можливість в такий час приїхати дітям і тренерам до нашого міста. Скільки б ми не поставили світла, екранів та звуку, якщо не буде бі-боїв і бі-гьорлз (учасників та учасниць – ред.), які будуть батлити, то захід буде без душі».

На чемпіонат приїхали представник з Чернівців, Тернополя, Хмельницького, Житомира та, зокрема, Києва. Це ті люди, хто займається брейкдансом понад шість місяців і більше. Також приїхали чемпіони України, які увійшли в ТОП-10 та представляють нашу державу у Європі.

«Це перше дебютне змагання, яке в майбутньому виросте до міжнародних змагань. Це спорт, у який ви вкладаєте свої зусилля та час, тренуєтесь і здобуваєте перемоги. За підтримки Національного олімпійського комітету ми проводимо акцію, суть якої – пропаганда здорового способу життя та олімпійських принципів. Тож з такого маленького досвіду ви вже починаєте розвиток у цьому новому як для України, так і для всього світу олімпійського виду спорту – брейкінгу», – каже виконавчий директор відділення Національного олімпійського комітету у Вінницькій області Сергій Пліхта.

На початку змагань учасники та учасниці мали змогу потренуватись. А вже під час відкриття усі вшанували пам’ять загиблих захисників та захисниць України, а також заспівали гімн України.

«У нас в області зараз буде зовсім інший підхід до розвитку брейкінгу. Олександр Теренчук вкладає багато сил, енергії, а також душу і власні кошти, щоб у нас цей вид спорту зажив по-іншому. Дякую всім професіоналам, котрі займаються цим видом спорту. Цей тестовий рік задасть гарний тон на наступні роки. Вінниччина ще виростить своїх професіоналів на Олімпіаду», – підсумувала заступниця начальника Управління спорту та рухової активності – начальниця відділу олімпійських видів спорту Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Наталія Токар.

За словами Президента Федерації Брейкінгу Вінницької області Олександра Теренчука, у майбутньому планується участь у саміті олімпійського брейкінгу Всеукраїнської Федерації.

Довідково:

Брейк — це динамічний акробатичний вуличний танець. Його виконують бі-бої і бі-гьорлз. Саме так називають хлопців і дівчат, які танцюють брейк. Взагалі, це перший танець вуличної культури хіп-хопу і водночас один з основних його елементів. Поруч з ді-джеями, МС, репери та графіті.

В основному, брейк танцюють під спеціальний біт, фанк, реп або соул.Зі звичайних танців на вечірках брейк виріс у справжнє всесвітнє змагання і форму мистецтва із сотнями подій по всьому світу. Вони можуть бути різного формату. Наприклад, віч-на-віч або банда на банду (від двох до восьми танцівників за сторону).

Нагадаємо,«діти війни» у Вінниці підняли Олімпійський прапор (ФОТО).

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак



Читайте також