menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Наймолодший Герой України з Вінниччини потребує кевларових касок

16.04.2022 13:45

Для військових на передову збирають гуманітарну допомогу

Кожного дня українські військові боронять територіальну цілісність нашої країни. Проте для ефективності їхньої роботи і безпеки життя захисникам України також потрібна допомога. Наприклад, для побратимів вінницького Героя України Євгена Пальченка зараз збирають гроші на каски, автомобіль та іншу гуманітарну допомогу. Також шукають продавців, які можуть за вигідну ціну продати військову амуніцію. Для I-VIN.INFO близький друг наймолодшого Героя України Євгена Пальченка Святослав Цюпка розповів, що саме потрібно для військових, і з якими труднощами довелось стикнутись.

Як раніше писав I-VIN.INFO, що у селі Ометинці Райгородської територіальної громади Гайсинського району Вінницької області, звідки родом Герой України 23-річний Євген Пальченко, люди щотижня готують тушонку, випічку, збирають речі та відправляють гуманітарну допомогу військовим і цивільним. Про це можна прочитати за наступним посиланням. Також вони активно допомагають самим захисникам, які на передовій.

Зараз близький друг Євгена Пальченка Святослав Цюпка шукає кулезахисний шолом TOR-D з кавером. Такі каски дуже потрібні для військових, адже зручні для використання, легкі, мають кріплення для прибору нічного бачення. Проте, за словами Святослава Цюпка, який займається їх пошуком, знайти подібні в Україні надзвичайно складно.

«Наразі знайшли каски з Польщі, проте вони дуже дорогі. Одна коштує 14 тисяч гривень, а потрібно їх багато. Вже домовились з Женьою, що хоча б три замовимо. Проте навіть в цьому не впевнений, що вдасться їх купити. Говорив з другом, який зараз у Польщі, він розповів, у них звичайна людина не може придбати військове спорядження. Тому спробуємо через волонтерів або самотужки це все купити», - поділився Святослав Цюпка.

Додає, що насправді багато речей потрібно для військових, тому часто Святославу доводиться розпитувати про це у Євгена. Допомогають такожтшвеї, шиють військовим дощовики, флісовий одяг. Проте ці речі потрібні у великій кількості, яку поки важко придбати та виготовити. Окрім цього, найважливіше зараз зібрати гроші на автомобіль. Як розповідає Святослав Цюпка, військовим він потрібен, аби перевозити поранених та мертвих. Додає, це полегшить їхню роботу та, можливо, допоможе врятувати чиєсь життя.

Від редакції: якщо ви хочете фінансово допомогти волонтеру Святославу Цюпку та Герою України Євгену Пальченко з Вінниччини, то можете перерахувати будь-яку суму грошей на особисту картку матері захисника Пальченко Галини Миколаївни: 5168 7451 1974 7662 .

Також звернутись за усіма пропозиціями до Святослава можна на його сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, у громадах Вінниччини провели акцію «Україна понад усе».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: надав Святослав Цюпка

Читайте також