menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Небезпека повеней на Дністрі: Вінницька область у зоні ризику

06.07.2023 20:40

Гідрометеорологічний центр попереджає про підвищення рівня води на півдні Вінниччини

Український гідрометеорологічний центр попередив про небезпеку підвищення рівня води річки Дністер в межах Вінницької області. У Могилів-Подільському – найбільшому у Вінницькій області місті, що знаходиться на березі Дністра, підвищення рівня води поки що не спостерігають, повідомляє I-VIN.INFO.

Вчора в Українському гідрометеорологічному центрі зазначили, що увечерi 5 та впродовж 6-8 липня, у зв'язку з очiкуваними значними дощами, очікується пiдвищення рiвнiв води на лiвобережних притоках Днiстра в межах Тернопiльської, Хмельницької та Вiнницької областей на 0,2-1,0 м.

Південну частину Вінницької області віднесли до району першого (жовтого) рівня небезпеки:

«Наразі в Могилів-Подільській громаді підняття рівня води немає. У нас на воді працюють аварійно-рятувальні служби, які відстежують будь-які зміни рівня води в Дністрі і станом на сьогодні приводів для хвилювання немає», - каже головний спеціаліст управління Могилів-Подільської міської ради з питань надзвичайних ситуацій, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Олександр Добрий.

У частині Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей оголошено третій рівень небезпеки. Через спустошення Каховського водосховища та входження р. Дніпро в старе природнє русло, рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів.

«В нашій громаді існує ціле комунальне підприємство, яке займається відстеженням рівня води в Дністрі. Також у нас є постійна комунікація з Дністровською ГЕС. Вони постійно відправляють нам фотографії та дані про рівень води. А якщо вони планують здійснити великий викид води то також нам про це повідомляють. У нас відпрацьовані різні протоколи дій у разі підтоплень різного масштабу. За необхідності будуть залучатися працівники ДСНС, спеціальна техніка, також є плани евакуації. Але як я вже зазначив – наразі жодної небезпеки в Могилів-Подільській громаді немає», - запевняє Олександр Добрий.

Читайте також, на Вінниччині набирають помічників ветерана.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: cheline.com.ua, uk.wikipedia.org та фейсбук-сторінка Українського гідрометеорологічного центру

Читайте також