menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

НЛО над Києвом: українці в мемах висловлюють власні версії яскравого спалаху над столицею (ФОТО)

20.04.2023 20:55

У соцмережах ширяться жарти про вчорашню подію

Вчора ввечері у небі над Києвом містяни могли спостерігати за яскравим спалахом. Хоча остаточної версії про те, що ж кияни бачили вчора у небі над столицею ще немає, але українці вже традиційно реагують на незрозумілі речі у вигляді мемів в соціальних мережах. I-VIN.INFO як завжди зібрав для вас найдотепніші роботи народної інтернет-творчості.

Меми

Користувачі соціальних мереж одноголосно запевняють, що в небі над Києвом вчора можна було побачити космічний літальний апарат прибульців, тож і меми роблять відповідні.

Як відомо, у голлівудських фільмах основною цілю прибульців завжди були Сполучені Штати, але за останній рік увага не лише всього світу а й позаземних рас прикута саме до України.

Існує також і така сумна теорія:

Вчора ввечері ніхто б не здивувався такій новині від Повітряних Сил ЗСУ:

А у Володимира Золкіна, схоже, скоро з’являться нові гості для інтерв’ю.

Вчора у твіттері згадали про старий допис російського «апазіціанєра» Олексія Навального. Дуже жаль, що пан Бутерброд не зможе нічого написати, знаходячись на популярному російському курорті.

Ну а якщо виявиться, що прибульці прилетіли із мирною делегацією, тоді до них лише одна пропозиція:

То що ж це насправді було?

Першими ситуацію прокоментували у Київській міській військовій адміністрації. Київська влада пояснила його падінням супутника NASA.

«Близько 22:00 години 19 квітня у межах Києва у небі спостерігалося яскраве світіння повітряного об’єкту. За попередньою інформацією, це явище стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA. Аби уникнути жертв від падінь на землю уламків - була оголошена повітряна тривога. ППО не працювала», - повідомила Київська міська військова адміністрація.

Водночас у Повітряних силах ЗСУ сказали, що не можуть підтвердити цю інформацію.

Пізніше у NASA запевнили, що що спалах над Києвом - то не її супутник. Космічне агентство США дійсно оголошувало, що знятий з експлуатації супутник вагою 300 кг увійде в атмосферу в середу, але Роб Маргетта з управління комунікацій NASA сказав BBC, що супутник все ще перебував на орбіті в той час, коли спостерігали спалах.

Вже сьогодні Державне космічне агентство України назвало імовірну причину яскравого спалаху у небі над Києвом.

В агентстві вказують, що найбільш ймовірно спалах спричинило падінням метеориту з потоку Лірид.

Щороку у квітні Земля проходить через шлейф комети Тетчер, яка залишає метеорний потік Ліриди. Їхня ознака — яскраві спалахи, або так звані «вогненні кулі». Пік зорепаду припадає на 21 квітня, кажуть в агентстві.

Поки остаточної інформації про подію все ще немає нам, схоже, доведеться задовольнятися версіями з мемів.

Читайте також, конфлікт у селищній раді: сотні людей в громаді на Вінниччині виступили проти звільнення депутатів.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: з відкритих джерел

Читайте також