menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Об'єднані для зміцнення: громада на Вінниччині та громадська організація спільно розвиватимуть масовий спорт

19.07.2023 10:45

Ладижинська міська територіальна громада та ВТО ВФСТ «Колос» підписали угоду про співпрацю

Партнерська публікація

Формування здорової нації шляхом розвитку спорту та фізичної культури завжди було одним з пріоритетних завдань в Україні. Потреба у здоровому та сильному суспільстві стала очевидною після повномасштабного російського вторгнення, коли багатьом нашим співвітчизникам довелося брати до рук зброю та зупиняти ворога, який намагається знищити нашу націю.

Наразі в громадах одним з найактуальніших питань є популяризація спорту та здорового способу життя, повідомляє I-VIN.INFO.

«Спорт завжди був стержнем об’єднання народів. Саме під спортивним прапором можна рекламувати як свою державу, так і свою громаду. Звідки до війни з росією знали про Україну? Завдяки футбольному клубу «Динамо» (Київ), братам Кличкам та іншим видатним спортсменам, які заявляли про нашу країну на весь світ. Наша організація відстоює інтереси Вінниччини і ми зацікавлені в тому, щоб ті заходи, які приносять авторитет нашому регіону, впроваджувалися в усіх громадах області», - запевняє голова Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк.

Ладижинська територіальна громада та Вінницька обласна спортивна організація «Колос» уклали угоду про співпрацю з метою розвитку спорту та  фізкультурно-оздоровчої діяльності.

«З конкретних питань ми вже обговорили важливість розвитку волейболу в Ладижинській громаді. Будемо шукати тренера та формувати команду. Це один з напрямків, які ми вже встигли обговорити з «Колосом» в день підписання угоди», - наголошує очільник Ладижинської територіальної громади Олександр Коломієць.

Угода відкриє нові перспективи для розвитку громади. Така співпраця стає черговим кроком до створення здорової та сильної нації, яка здатна подолати будь-які виклики та забезпечити перемогу та процвітання України, переконаний голова ВТО ВФСТ «Колос».

«Ця угода затверджує проведення спільних фізкультурно-масових заходів та кампанії з пропаганди здорового способу життя. Іншою стороною цієї угоди є грантова діяльність – підготовка та написання міжнародних проектів, спільна робота наших креативних груп», - каже Сергій Татусяк.

Після реформи територіального устрою на Вінниччині громади отримали багато повноважень та самостійність. Відтак, постало питання ефективної співпраці з метою покращення рівня життя населення в цих громадах. І представники ВТО ВФСТ «Колос» активно комунікують з представниками місцевого самоврядування в громадах щодо цього питання.

«Ми підписали такі угоди вже з тридцятьма чотирма громадами Вінниччини. На цьому не зупиняємось, на меті підписати угоди з усіма громадами, які хочуть працювати в напрямку розвитку спорту та оздоровлення. У нас є команда, яка може допомогти громадам виходити на міжнародний рівень співробітництва», - розповідає Сергій Татусяк.

Серед основних напрямків співпраці за цією угодою зазначаються такі: проведення  спортивних змагань, фестивалів, спортивно-мистецьких свят серед усіх верств населення. А також організація активного дозвілля та національно-патріотичне виховання  молоді.

«Я впевнений, що така співпраця між громадськими організаціями та громадами сприятиме ефективній реалізації державної політики з розвитку фізичної культури та спорту, не тільки в Ладижинській громаді, а на  Вінниччині в цілому», - додає Олександр Коломієць.

Угоду про співпрацю підписали під час одного зі спортивних заходів, який проводила організація «Колос» в Ладижині. Ця угода дає старт активній співпраці не тільки в плані спортивного розвитку, а й інших сфер життя в громаді.

Читайте також, єдність родини у фізичному вихованні: на Вінниччині змагались сім'ями.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також