menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Єдність родини у фізичному вихованні: на Вінниччині змагались сім'ями (ФОТО)

17.07.2023 10:45

Змагання проходили у дендрологічному парку «Ладижинський гай»

Партнерська публікація

Тринадцять сімей з різних громад Вінниччини змагались за звання найспортивнішої родини в рамках обласних спортивних змагань «Спортивна родина Вінниччини», що проходили вчора у місті Ладижин Гайсинського району. В цей же день восьми чоловічим командам випала можливість показати свою силу та стійкість на Чемпіонаті Вінницької обласної спортивної організації «Колос» з перетягування канату, повідомляє I-VIN.INFO.

Сім'я є фундаментом здоров'я та основним середовищем фізичного розвитку, отже змагання «Спортивна родина Вінниччини» мали на меті залучити найбільшу кількість українських сімей до систематичних занять фізичною культурою та спортом.

«Ці змагання сьогодні проходять завдяки нашій єдності. По-перше, наша єдність допомогла нам зупинити нашого спільного ворога та подарувала можливість проводити такі спортивні сімейні свята, а по-друге, наша єдність та співпраця з керівниками громад, районів та області дозволили організувати такий масштабний спортивний захід», - каже голова Вінницької обласної спортивної організації «Колос» Сергій Татусяк.

В змаганнях брали участь чотири родини співробітників «Вінницької птахофабрики» у місті Ладижин, тож представниця Благодійного фонду «МХП – Громаді» Ольга Яценко вирішила надати додаткової мотивації до перемоги для цих родин:

«Команди співробітників ТОВ «Вінницька птахофабрика», які займуть призові місця, отримають додаткові нагороди у вигляді побутової техніки».

В шести естафетах родини показували свою швидкість, влучність, спритність та командну підтримку. Перевагу на цих змаганнях мали ті сім’ї, які мали повне взаєморозуміння.

Сергій, Тетяна та їхній син Богдан Маципура приїхали на ці змагання з Лука-Мелешківської громади.

«В нашій родині спорту приділяється велика увага. Діти займаються футболом та хокеєм. Наш Богдан зайняв третє місце на Всеукраїнських змаганнях з футболу у складі команди Лука-Мелешківської громади. Ми залучаємо дітей до занять фізичною культурою ще з самого малечку. І самі своїм прикладом показуємо, що спорт - це цікаво та корисно», - розповідає Тетяна Маципура.

Команди проходили естафети на час, тож саме ті родини, які мали найменший сумарний час за усі шість естафет і займали найвищі місця в загальному заліку.

За підсумками змагань учасники та призери отримали грамоти, медалі та кубки, а також цінні спортивні призи від благодійного фонду «МХП - Громаді».

Окрім цього, як і було обіцяно, одна родина співробітника «Вінницької птахофабрики», яка посіла призове місце отримала сертифікат на придбання мультиварки.

«Здорова та сильна родина – це основа нашої держави. Це я говорю не лише як посадовець, а і як мати. Поки наші захисники та захисниці стримують ворога на передовій, ми маємо робити усе можливе тут, аби наші діти росли здоровими та сильними. Мені дуже приємно, що у Ладижині сьогодні дуже модно бути спортивною родиною. Містяни їздять усією родиною їздять на велосипедах, грають у футбол, займаються плаванням. Це дуже важливо, адже діти дивляться на своїх батьків і завжди беруть з них приклад, тож треба показувати їм лише гарний прилад», - підсумовує очільниця Гайсинської районної військової адміністрації Людмила Головашич.

Після цих спортивних змагань відбувся Чемпіонат Вінницької обласної спортивної організації «Колос» з перетягування канату серед чоловіків, в якому взяли участь вісім команд з різних громад Вінниччини.

Свою силу та стійкість із канатом в руках доводили учасники з Гайсинської, Іллінецької, Ладижинської, Северинівської, Шаргородської та Лука-Мелешківської територіальних громад та ДСНС Гайсинського району.

Усі команди проявили свою волю до перемоги, але в запеклій боротьбі найсильнішими виявились представники Северинівської територіальної громади.

Читайте також, «Сьогодні новий етап розвитку та комунікації для України»: вінничани співпрацюватимуть з представниками Молдови та Великої Британії.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер, Христина Мельник

Читайте також