menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

ТОП-10 мотиваційних пісень, які створені під час війни

23.05.2022 21:15

Добірка пісень для підтримки бойового духу українців

З початку повномасштабної війни в Україні звичне життя суттєво змінилось. Інколи ранкову каву або вечірній чай перериває звук сирени. А відносно спокійний день може завершитися вибухами у місті. І хоч під час війни більшість людей відчуває страх, невизначеність та навіть депресію, але український народ не зламати. І щоб підтримати одне одного, ми створюємо меми, жарти та нові пісні. I-VIN.INFO вирішив зібрати добірку мотиваційних пісень, які створили під час війни.

 «Ой, у лузі червона калина»

Одна з пісень, яка була написана ще багато років тому, проте все одно є популярною зараз – це гімн українських січових стрільців «Ой, у лузі червона калина». На початку повномасштабного вторгнення росії на територію України її переспівав у Києві фронтмен гурту «Бомбокс» Андрій Хливнюк, який пішов в тероборону. Згодом підключились й інші українські зірки. А потім британський гурт Pink Floyd записав кліп за участі Андрія Хливнюка. 


Настя Каменських — «Я — Україна»

Цю пісню українська співачка NK (Настя Каменських) випустила ще 14 березня 2022 року. У своєму відеокліпі вона не тільки заспівала про війну, а ще й показала страшні кадри бойових дій, евакуйованих людей тощо. Проте також присутні кадри чудових краєвидів: українських ланів, озер та гір. На платформі YouTube це відео одразу не демонструє. Тому, аби переглянути кліп, варто натиснути кнопку «Я розумію і хочу продовжити». Також кліп розрахований на 16+.

Вікторія Булітко – «Боже, яке кончене»

Слова до цієї пісні написала українські актриси Вікторія Булітко та Наталія Гаріпова. З перших секунд Вікторія співає «Доки ми тут бороним святу, Ви почали за сахар війну?». Далі вона висміює путіна та його оточення і тих, хто підтримує його «ідеологію». Музику написала також сама Вікторія Булітко. А пісню вона підписала «Про етіх».


Jerry Heil – «МОСКАЛЬ_НЕКРАСІВИЙ (ГЕТЬ З УКРАЇНИ)»

Цей трек написала українська співачка Jerry Heil, яка взяла за основу виступ Верки Сердючки. У описі до відео виконавиця написала: «Трек з назвою «Jerry Heil feat. ВІРКА СЕРДЮЧКА» завжди був моєю мрією, але й подумати не могла, що створю це під час війни! ВІДЕО «ГЕТЬ З УКРАЇНИ, МОСКАЛЬ НЕКРАСІВИЙ» матері українського стендапу Вірки Сердючки надихнуло мене взяти цей фрагмент за семпл і створити пісню на славу СУЧАСНИМ КОЗАКАМ: ЗЕЛЕНСЬКОМУ, КІМ ТА АРЕСТОВИЧУ і, звісно ж, НАРОДУ УКРАЇНИ! Тому ХТО НЕ ШЕЙРИТЬ – ТОЙ МОСКАЛЬ!».

Наразі на платформі YouTube це відео посідає 2 місце у списку кращих кліпів. 


МЮСЛІ UA ft MC PAPA | VOVA їBash їх Blyad'

Ця пісня була створена на основі звернення Олександра Поворознюка. Це український підприємець-аграрій, генеральний директор ТОВ «Агрофірма П'ятихатська», президент ФК «Інгулець». Через те, що в тексі наявні лайливі слова, просимо неповнолітніх осіб не прослуховувати цю пісню. Також обмеження по віку на перегляд кліпу діє і на YouTube. Пісня настільки сподобалась українцям, що Олександр Поворознюк став відомий та популярний саме завдяки цій пісні.


МЮСЛІ UA ft MC PAPA | Остановіть ви цю ху..ню  

Попередня пісня настільки стала популярною, що «МЮСЛІ UA» вирішили створити ще один трек з нового звернення того ж Олександра Поворознюка. Пісня також має обмеження по віку для перегляду на YouTube, тому що в тексті наявна лайка. В підписі під відео автори написали: «В той час, коли ЗСУ боронить нашу країну, а всі ми разом їм допомагаємо, існують поруч з нами люди, яких в народі називають ПІАРаси. На відміну від волонтерів, які роблять все можливе і неможливе абсолютно безкорисно… на відміну від простих людей, які все віддають». Зараз під цю пісню люди активно знімають відео в соцмережі Тік Ток.


«Байрактар»

Автор цієї пісні – український сценаріст, який вступив до лав ЗСУ, Тарас Боровок. «Байрактар» настільки полюбилась українцям, що її навіть демонстрували на телебаченні в перервах між новинами. Відомо, що кліп спочатку мав інший відеоряд, в якому показували кадри з війни та знищенням російської техніки. Проте 18 березня 2022 року Тарас випустив офіційне відео з якісним звуком. У тексті автор висміює російських військових.


ДОБРОГО ВЕЧОРА (WHERE ARE YOU FROM?)

Вислів «Доброго вечора, ми з України!» знає багато українців. А сам текст походить від пісні PROBASS ∆ HARDI. Вона доволі проста, проте лише у декількох словах має достатньо суті. «Доброго вечора, ми з України!» теж показували по телебаченню. А у соцмережах багато людей використовує її для своїх роликів, особливо у Тік-Тоці. До того ж, вислів «Доброго вечора, ми з України!», став настільки відомим, що в росії почали говорити «доброе утро, ми из россии» (ну, нічого без нас придумати не можуть). Красти нашу культуру в росії було популярним ще давно, тому нічого нового вони ніколи не створять. Наразі «Доброго вечора, ми з України!» має більше 9,2 мільйони переглядів на YouTube.


PROBASS ∆ HARDI - КОЗАКИ ЙДУТЬ (feat. ANNA BULAT)

На одній пісні PROBASS ∆ HARDI не зупинились, тому створили нову, яка також стала популярною. Кліп вже набрав на YouTube більше 5 мільйонів переглядів. У дописі під відео автори написали: «Ми відклали музику до кращих часів. АЛЕ! Наші друзі з інших міст, почали писати про те, що «Доброго вечора» лунає у всіх бомбосховищах, і так чи інакше підіймає бойовий дух наших Українців, якщо музика може ЧИМОСЬ ДОПОМОГТИ, ХАЙ ДОПОМОГАЄ!!!». Наразі кліп займає 21 сходинку у списку кращих кліпів на YouTube.


Chico & Qatoshi - Допоможе ЗСУ

Якщо ви ще не чули вислів «Орка тіло ляже в ґрунт, допоможе ЗСУ», то вам терміново потрібно послухати цю пісню. Загалом автори використали сучасні біти та ритм, який можна слухати й вдома, в авто або навіть у клубі. У самій пісні співається про російську армію, яка ляже в ґрунт, а в цьому допоможе наше ЗСУ. Також у тексті згадується про бандероавтомобіль. Ну, і співається про корабель, який потопили українські захисники. Сама пісня вийшла в кінці квітня. Проте на YouTube вже набрала майже 1,5 мільйонів переглядів, і посіла 12 сходинку у списку кращих кліпів.



Нагадаємо, вінницькі студенти отримали подяку від кіберполіції за протидію дезінформації.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: скріншот з відеокліпу.

Читайте також