menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

ТОП-10 патріотичних пісень повномасштабної війни

22.08.2023 10:45

Пісні про війну від українських виконавців

З початку повномасштабної війни для українців набули великого значення не тільки рідна мова, а і патріотичні пісні. Вони описували наш сум, переживання, піднімали настрій, заохочували не здаватися. На Євробаченні пісня «Стефанія» гурту Калуш посіла 1 місце, і вона теж стала символом нескореності та незламності України. I-VIN.INFO до Дня незалежності та півтора року повномасштабної війни зібрав свій топ-10 українських патріотичних пісень.

Андрій Хливнюк – «Ой, у лузі червона калина»

Ще з початку війни соліст гурту Бумбокс Андрій Хливнюк записався до Територіальної оборони. А 27 лютого 2022 року він поширив відео, зняте на Софіївській площі. В ньому Хливнюк заспівав акапелла українську народну пісню, гімн Січових стрільців «Ой, у лузі червона калина». Вона стала настільки актуальною, що українські та закордонні артисти почали переспівувати її.


Макс Барських – «Буде весна»

«Хай буде весна, поки ми стоїмо до кінця» – мабуть, ці слова запам’яталися більшості українцям, які теж очікували на переможну весну 2022 року. Саму пісню Макс Барських випустив ще 5 березня 2022 року. Тоді артист в описі до кліпу пісні написав: «Ми клітини одного організму, тому кожна втрата б'є прямо в серце, кожна перемога дозволяє перевести дихання. Я вірю, ми непереможні, і дякую кожному солдатові – ви безстрашні воїни, ви наша Надія. Ми дуже талановита нація і кожен українець має свою секретну зброю, моя – це музика…»

NK – «Я – Україна»

Початок повномасштабної війни дуже згуртував всіх українців. Настя Каменських з Потапом випустила пісню про війну «Я – Україна». Вона вийшла 14 березня 2022 року. Пісня настільки вражає емоційністю відеокліпу та тексту, що навіть у YouTube попереджають про можливий вміст «насильницького контенту».

KAZKA – «I AM NOT OK»

25 березня 2022 року на платформі YouTube вийшла ще одна патріотична пісня від гурту KAZKA – «I AM NOT OK». У цьому відеокліпі автори хотіли показати всьому світові, що зараз українцям «не окей». Як зазначили артисти в описі, щодня ми дивимося в очі страху і продовжуємо боротьбу за мирне небо над рідною Україною на всіх фронтах. «Мільйони українців перебувають у постійній небезпеці. Українські міста руйнують, ворог забирає невинні життя українців і культурну спадщину України. Pray for Ukraine!», - додали артисти. 

МЮСЛІ UA ft MC PAPA – «VOVA їBash їх Blyad’»

А 26 березня 2022 року на платформі YouTube вийшла пісня від МЮСЛІ UA ft MC PAPA – «VOVA їBash їх Blyad'». Як зазначили у описі до відео, цей трек – це крик душі не лише одіозного президента Футбольного Клубу «Інгулець» Олександра Поворознюка, а й мільйонів українців. 

Chico & Qatoshi – «Допоможе ЗСУ»

Ця пісня одна з тих, чий текс майже не можливо забути, адже слова «Орка тіло ляже в ґрунт, допоможе ЗСУ» має знати кожен українець. Пісня вийшла 27 квітня 2022 року і досі актуальна. «Мінусовку» до пісні артисти написали ще за місяць до початку повномасштабного вторгнення. Після 24 лютого 2022 року вони згадали про старі напрацювання. А коли додався текст «Орка тіло ляже в ґрунт, допоможе ЗСУ», доопрацювати пісню стало ще простіше. Ось так і з’явився цей трек.

YARMAK ft. ALISA – «ДИКЕ ПОЛЕ»

Ця пісня як бойовий гімн репера Yarmak та співачки Аліси Панчук. Випустили пісню українські артисти 7 травня 2022 року. Ідея твору — підтримати бойових дух українських військових, привернути увагу до захисників Маріуполя. Пісня виконувалася на передовій. Прибуток від стрімінгових платформ виконавці витратили на потребу ЗСУ. 

Jerry Heil – «#МРІЯ»

Цю пісню українська артистка Jerry Heil написала тоді, коли росія вдарила по місту Щастя і розбила літак Мрія Ан-225. А саму пісню можна було послухати вже 27 травня 2022 року.

«Це так символічно! Наше щастя було на нашій землі і ми тримали найбільшу в світі мрію в небі — мрію про свободу. Але в українського народу завжди була і буде ВОЛЯ. Вона всередині кожного з нас — і це той духовний фундамент, на якому ми відбудуємо і нову МРІЮ, і нове ЩАСТЯ. І образно, і буквально», - додає співачка.


SKOFKA – «Чути гімн»

Пісню «Чути гімн» український артист SKOFKA присвятив своєму другу з дитинства Валентину Коноводову, який загинув, захищаючи територіальну цілісність України. Трек випустив 1 серпня 2022.

«Поки буде «чути гімн» в усіх містах України, доти і буде жити Україна! Наш народ вже показав, на що готовий, щоб захистити своє. Ми обов‘язково вистоїмо і переможемо, жаль тільки якими жертвами», - зазначив артист.

Antytila – «Фортеця Бахмут»

Одна з найактуальніших пісень про війну у 2023 році стала – «Фортеця Бахмут» від гурту «Антитіла». Її випустили 10 лютого цього року. Чого тільки варта історія зйомки кліпу. Майже три доби при мінусовій температурі та за несприятливих погодних умов тривали зйомки відеороботи «Фортеця Бахмут». Проводили їх на справжніх позиціях під час виконання бойових завдань під Бахмутом.

«Під наглядом ворожих розвідувальних апаратів, БПЛА та постійною загрозою влучання по позиціям ворожими касетними снарядами, ланцетами, в наслідок контр-батарейної боротьби ворога», - зазначили в описі виконавці.

Нагадаємо, півтори тисячі новонароджених та майже півтори тисячі шлюбів зареєстрували на Вінниччині.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: radiosvoboda.org

Читайте також