menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Півтори тисячі новонароджених та майже півтори тисячі шлюбів зареєстрували на Вінниччині

21.08.2023 16:00

У Відділі державної реєстрації актів цивільного стану розповіли про популярні імена для дітей та кількість розлучень

Від початку повномасштабного вторгнення російської федерації станом на 1 серпня 2023 року у Вінниці зареєстрували 4169 шлюбів. І хоч було багато «дзеркальних або красивих» дат, за останні півроку значного попиту на реєстрацію шлюбу у такі дні не збільшилось, повідомляє I-VIN.INFO.

З лютого по липень цього року Відділом державної реєстрації актів цивільного стану вже зареєстрували 1414 шлюбів (із загальної кількості наведеної вище). Водночас у рамках пілотного проєкту «Шлюб за добу» зареєстрували 108 шлюбів. 

За цей же період зареєстрували 1505 новонароджених. Найпопулярнішими імена серед дівчаток: Софія, Мілана,

Соломія, Аріна, Олександра, Марія, Анна, Емілія, Варвара, Дарина, Аліна, Анастасія. А серед хлопчиків – Артем, Тимофій, Назар, Олександр, Даніїл, Тимур, Денис,

Андрій, Єгор, Захар, Марк, Матвій, Макар, Давід, Максим.

Довідково:

Протягом першого півріччя 2023 року в Україні кількість зареєстрованих шлюбів скоротилася на 17% у порівнянні з відповідними показниками минулого року. Натомість розлучень побільшало на третину.

Цьогоріч лише у 2 областях побільшало реєстрацій шлюбів відносно відповідного періоду минулого року: на Харківщині (+19%) та Сумщині (+6%).

Суттєве зменшення кількості реєстрацій порівняно з минулим роком спостерігається на Запоріжжі (-36%), Дніпропетровщині, яка торік була беззаперечним лідером за кількістю нових родин (-34%), та Тернопільщині (-32%).

За кількістю розірваних шлюбів цьогоріч на першому місці Київ — 1 678 розлучень. Це шоста частина від усіх розлучень в країні.

Нагадаємо, «Цифрові рішення, які існують в Києві, мають бути доступними і в найменших селах»: заступник начальника Вінницької ОВА.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: vin.gov.ua 

 

 


Читайте також