menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

ТОП-5 вражаючих фото про війну в Україні

23.08.2023 12:00

Фото з війни, які поширили тисячі українців у соцмережах

Чимало фотографій повномасштабної війни в Україні щодня облітають мережі. Вони запам’ятовуються своїм трагізмом, емоційним забарвленням та можуть викликати сльози. До Дня незалежності України I-VIN.INFO зібрав цьогорічний топ-фотографій, які мають свою історію з війни.

Хлопчик, який святкував День народження в укритті

У Києві 14 січня 2023 року лунала повітряна тривога. Тоді 5-річний Віктор святкував свій День народження. У соціальних мережах з’явилися фото, на яких мама і двоє її синів сидять на сходинках станції метро «Позняки» в святкових ковпаках та з кульками кольорів прапору України.

«14 січня – День народження мого молодшого сина Віктора, йому виповнилось 5 років. Він спеціально захотів, щоб його свято прикрашали повітряні кульки в кольорах прапору України. Ми пішли, щоб їх купити зі старшим сином. І вранці всією родиною привітали Вітю. І тільки він почав розпаковувати подарунки, як прозвучав сигнал повітряної тривоги. Свято було зірване, ми зібрались і пішли в укриття. Але щоб підняти настрій сину – патріотичні кульки взяли з собою», - розповідає сайту ТСН.ua мама хлопчика Влада Лебедєва-Широкіх.

Автор фото: Влад Володін, Facebook.


Зруйнований будинок у Дніпрі та дівчина, яку врятували з під завалів

14 січня 2023 року російські окупанти влучили крилатими ракетами у багатоповерховий будинок у Дніпрі. Тоді на верхніх поверхах будинку залишилися люди, які світили ліхтариками, щоб показати своє місцеперебування. На верхніх поверхах вдалося врятувати дівчину, яка очікувала на допомогу. Її звати Анастасія Швець, 23 роки. Коли росіяни вдарили по її будинку, Настя була у ліжку. Її накрило дверима. Проте вона вижила після ракетного удару.

Автор фото: Арсен Дзодзаєв/hromadske.


Військовий, якого розстріляли після слів «Слава Україні»

6 березня 2023 року оприлюднили відео, на якому, російські військові розстрілюють беззбройного чоловіка в українській військовій формі після того, як він каже «Слава Україні». Тоді українців обурила жорсткість російських окупантів, а світ вразила стійкість наших військових. Як вдалося встановити СБУ, військовий на відео – Олександр Мацієвський. Його розстріляли 30 грудня 2022 року. Тіло повернули додому в лютому 2023 року. Наразі СБУ вживає комплексні заходи для встановлення військовослужбовців РФ, які скоїли цей злочин.

Автор фото: скріншот з відео окупантів.


Ракетний удар в Умані

28 квітня 2023 о 9:02 годині російські окупанти вдарили ракетами в багатоповерховий будинок в Умані. Тоді світлини з Черкащини вчергове облетіли весь світ, адже росіяни знову обстріляли житловий будинок. Тоді російська ракета забрала життя 23 цивільних, серед яких – шестеро дітей. Світлини з цієї трагедії поширило чимало українців у своїх соцмережах.

Автор фото: Черкаська ОВА.


Обстріл драмтеатру у Чернігові

Зовсім нещодавно, 19 серпня 2023 року, росіяни обстріляли центр Чернігова. Російська балістична ракета поцілила у центр міста, де розташований Чернігівський музично-драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка. Внаслідок російського удару постраждали люди, які знаходились в центрі міста, йшли з церкви після освячення яблук або просто проїжджали поряд. Серед сімох загиблих – шестирічна дитина. Фото, як чоловік стоїть над тілом загиблого родича, облетіла весь простір інтернету.

Автор фото: з Телеграм-каналу Ігоря Клименка / МВС

Нагадаємо, топ-10 патріотичних пісень повномасштабної війни.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Головне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Читайте також