menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Основна мета – налагодження двосторонньої співпраці» – голова громади Вінниччини про візит до Італії

02.10.2023 10:45

Голова Стрижавської громади розповів деталі поїздки

Нещодавно голова Стрижавської громади, що у Вінницькому районі, Михайло Демченко побував з робочим візитом в Італії. Там він разом з делегацією зі сходу, заходу України та окупованих територій обговорював можливості двосторонньої співпраці із закордонними партнерами, повідомляє I-VIN.INFO.

«Метою поїздки було налагодження двосторонніх відносин, які матимуть у майбутньому добру перспективу, а також подяка мерам Італії за підтримку України. Ми побували, зокрема, у провінції Караваджо та Мілані. І водночас запросили закордонних партнерів до України. Саме зараз потрібно обмінюватися досвідом та посилювати роботу у міжнародному напрямі», – наголошує Михайло Демченко.

Він розповів, що діалоги в межах поїздки стосувалися обміну досвідом в адміністративній, гуманітарній, освітній, культурній та спортивній сферах, а також вдалося обговорити можливості грантової підтримки та перспективи відновлення українських територій.

(Михайло Демченко разом із мером Мілану Джузеппе Сала)

«У спілкуванні максимально охопили питання грантової співпраці для реалізації важливих проєктів в Україні. Скажімо, у 2022-му наша громада перемогла у трьох проєктах, що стосуються відновлення територій. Це відбудова двох шкіл та нове будівництво адміністративної будівлі для розміщення центру надання адміністративних послуг, багатофункціональних громадських приміщень освітнього та творчого призначення Стрижавської селищної ради. Так ми формуємо своє партнерське обличчя, і представники з Італії, Німеччини, Франції чи Польщі та інших країн світу матимуть до нас більшу довіру як майбутні грантодавці», – зауважує голова Стрижавської громади.

За його словами, підтримка Європейського Союзу є дуже цінною для українців. А міжнародне співробітництво – ефективний інструмент у питанні відновлення громад. Тому крім Італії, співпрацю налагоджують із Польщею, Румунією, Німеччиною, Словаччиною, Чехією. Це країни, з якими постійно триває зв’язок, з яких надходить гуманітарна допомога і які сприяють у відновленні інфраструктурних об’єктів.

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко додає: «У подібних поїздках голови громад налагоджують персональні контакти, орієнтуються щодо нових можливостей та висловлюють подяку за вже надану допомогу. Як мери ми намагаємося доносити потребу щодо тих речей, на яких наголошує Головнокомандувач нашої країни. Розповідаємо правду про події в Україні, щоб ефективніше допомагати внутрішньо переміщеним особам чи військовим».

(Михайло Демченко разом із Президентом провінції Паскуале Джованні Гандольфі)

На місцевому рівні обмін досвідом не менш важливий. Тому голова Стрижавської громади наголошує на активному обговоренні дієвих практик розбудови громад, формування безпечного середовища і наближення якісних послуг до людей. Найбільшим викликом на сьогодні вважає нестачу кваліфікованих кадрів на всіх рівнях.

«Знаю, що голови громад дуже потерпають від цього. Люди обирають приватні компанії, де вища заробітна плата. Тому нам важливо організовувати роботу команд на найвищому рівні для розвитку своїх територій. Без потужної команди вкрай важко працювати в умовах змін і викликів. Наприклад, сформувати грантовий проєкт, описати його результати і впливи – означає володіти навичками проєктного управління, а це потребує спеціальних знань і навичок. Тож дбаючи про міжнародне співробітництво, максимально зберігаємо професійних людей на місцях», – підсумовує Михайло Демченко.

Нагадаємо, як Конгрес місцевих влад Молдови сприяє євроінтеграції.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото надані Михайлом Демченком




Читайте також