menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Освіта, туризм, спорт: голови громад Вінниччини співпрацюватимуть з компанією на Кіпрі (ФОТО)

Міжнародна співпраця вінницьких громад розширюється

До презентації від кіпрської компанії вчора долучились керівники вінницьких громад, освітніх закладів та бізнесу. Вони мали можливість обрати та оцінити напрямки, за якими співпрацюватимуть у майбутньому, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Найбільше всіх зацікавили сфери туризму та освіти. Про можливості в освіті розповідав комерційний директор компанії Sun Republic Мамед Гафаров. Наголошував, що університети на Кіпрі видають дипломи міжнародного зразка, а вартість навчання для студентів з України буде вдвічі нижчою.

«Вважаю, що ми тут почули дуже корисну інформацію. Наразі мегаактуальною темою є табори з поглибленого вивчення англійської мови. А нам тут якраз пропонують навчальні візити з цієї метою. Знання англійської мови у нас, на жаль, перебуває на низькому рівні, і тому буде дуже корисно зануритись в англійське середовище, щоб підняти рівень своїх знань. Думаю, все можна буде організувати за підтримки нашої селищної ради, приміром, на умовах співфінансування – частину коштів покривають батьки, частину – селищна рада. Думаю, ми узгодимо всі нюанси цього проєкту через «Єврорегіон «Дністер» та МГО «Україна-Польща-Німеччина»т та відпрацюємо механізм, як цю ідею реалізувати», - зауважує голова Вапнярської територіальної громади Олександр Горенюк.

Про туристичну привабливість острова розказала представник компанії Sun Republic в Україні Ірина Дворніцька. Підкреслила, що на острові немає промисловості, тому регіон екологічно чистий. Доказом безпечного довкілля є факт, що черепахи відкладають яйця просто на узбережжі.

«Море прозоре і тепле усі 364 дні на рік. Такий м’який клімат ідеально підходить для відпочинку з дітьми. Найвигідніше орендувати віллу на березі, є досить багато пропозицій. Також є можливість безкоштовного ознайомчого візиту. Охочим потрібно буде лише самостійно придбати авіаквитки», - сказала вона.

За словами Ірини Дворніцької, дуже багато європейців зараз активно купують тут нерухомість. Адже за три роки прогнозують підвищення цін та зростання попиту.

Із почутого на презентації про наявні на острові численні архітектурні пам’ятки голова Тульчинської територіальної громади Валерій Весняний запевнив:

«Стільки туристичних магнітів та історичних пам’яток, як у нас, немає ніде. Але про них ніхто не знає, тому що нерозрекламовані, тому що немає відповідної інфраструктури, тому що відсутні гроші. А нам є що показати, є що розвивати. Наразі поки що пропрацьовуємо культурні обміни між громадами. Ось нещодавно у нас пройшов фестиваль Тиманівської каші. А там така чудова територія, такий парк, який ще граф Шереметьєв садив! І палац, навіть напівзруйнований, приваблює погляди туристів. Тому багато корисного почув на презентації не тільки для розвитку громади, але й для себе особисто. Мій онук навчається на спеціальності «туризм», і я вважаю, що йому треба обов’язково поїхати навчатись на Кіпр. А тоді приїхати додому та розвивати туризм у себе. Тому що вони знають, як це робити, а ми ще ні».

Крім того, Валерій Михайлович зауважив важливість проведення у них Тульчин Операфесту. Мовляв, ніхто не вірив, що палац Потоцьких, на території якого проводиться фестиваль, почнуть реконструювати. Але завдяки спільним зусиллям реставрація вже триває.

Ще одним напрямком українсько-кіпрської співпраці може бути медицина. Директор компанії Sun Republic Турал Алієв зазначив, що це дуже перспективний напрям, і наразі активно розробляється. А ось у напрямку спорту вже можна співпрацювати з Вінниччиною.

Нагадаємо, громади Вінниччини дбають про енергоефективність.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Світлана Пустовіт


Читайте також