menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Перемоги, відкриття майданчиків, місцеві зірки»: в громаді на Вінниччині розповіли про спортивні досягнення

27.12.2021 16:00

У Вапнярській територіальній громаді підвели підсумки щодо розвитку спорту

Впродовж року на Вінниччині відбулось багато подій. Зокрема, і спортивних. Очільник Вапнярської територіальної громади Олександр Горенюк розповів про спортивні підсумки року: відкриття майданчиків і перемог місцевих зірок. Інформаційна Вінниччина розпитала про усі спортивні досягнення впродовж року.

Як зазначив Олександр Горенюк, з початку 2017 року місцева влада розпочала комплексно підходити до розвитку спорту в громаді. Наприклад, якщо встановлюють дитячий майданчик, поруч з ним облаштовують вуличні тренажери.

«Приміром, батьки привели свою дитину на ігровий майданчик. Залишили свої речі на лавці, а самі можуть піти позайматися на тренажерах. І всі поруч один з одним», - запевняє Олександр Петрович.

Додає, зараз в процесі реконструкції Центральний стадіон. Поруч з ним також облаштують й інші майданчики для зручності місцевих мешканців. Наразі у громаді зробили мініфутбольне поле завдяки залученню інвестицій. Розповідає, майданчик має спеціальну огорожу. Проте доступ до нього відкритий для всіх команд та тренерів, які дійсно займаються на ньому. Адже варто не забувати про чистоту та відповідальність при заняттях.

І це далеко не всі відкриття у громаді.

«У цьому році, напевно, вже закріпили повністю скейтпарк. На нього взяли кошти з державної субвенції - 999416 тисяч гривень, айже мільйон залучили на облаштування. Також встановили «Активні парки», дотримуючись усіх вказаних стандартів. До всього підходимо комплексно. Тим більш, для чого ставити лише 2 тренажери та радіти, що ти їх зробив. Ні, ми так не робимо. Дивимось по ситуації, чого не вистачає і намагаємось все поставити і виправити», - з впевненістю розповідає голова територіальної громади.

У Вапнярській громаді добре розвинений футбол для дітей. Навіть є місцева дитяча футбольна команда «Юніори», яка постійно бере участь у різноманітних змаганнях та здобуває перемоги. Голова громади розповідає, до карантину вапнярські футболісти були на змаганнях у Молдові.

Також додає, намагаються робити все можливе для комфортних умов місцевих. Проте очікують від людей розуміння, дисципліни, порядності у використанні тих же тренажерів та майданчиків. Олександр Горенюк запевняє, йому не важко зробити гарні умови для людей, проте від них також багато що залежить.

«Якщо ми тут не створимо всі умови, то люди для своїх дітей не побачать ніякого розвитку й будуть шукати інших умов. Насправді, ми ґвалт кричимо, що більшість послуг мають бути доступні для усіх категорій населення. Також не варто забувати і про людей з обмеженими можливостями. Проте мають нести відповідальність, як і люди, так і влада», - запевнив Олександр Горенюк.

Після того, як у Вапнярці з’явилось якісне футбольне поле, громада почала співпрацювати з тульчинською футбольною командою. Відтепер всі тренування на оновленому полі відбувається за щільним графіком. Загалом, у Вапнярській територіальній громаді вже є 2 стадіони, мініфутбольне поле, спортивний комплекс, у якому є футзал. Також у місцевій школі №2 зробили спортивну залу з теплою підлогою.

«Ще у 2016 році ми витратили майже 800 тисяч гривень, проте оновили інженерну мережу та облаштували теплу підлогу. Спочатку кинули воду, потім залили підлогу і накрили професійним синтетичним покриттям», - з цікавістю розповів голова громади.

Також у Вапнярці є свої місцеві спортивні зірки з високими досягненнями. Наприклад, футбольні команди, якими займається два тренери: Віктор Подлесний, працює зі старшими групами, та Сергій Дикий, займається «Юніорами». У команд є серйозна спонсорська підтримка та допомога від місцевої влади. Наприклад, супровід під час змагань, надання транспорту і так далі. Всього 4 команди, що розподілені за віком, і у кожного тренера їх по 2.

З 2017 року у Вапнярській територіальній громаді працює програма «Стимулів для обдарованих дітей». Її принцип полягає у накопичуванні перемог та призових місць у олімпіадах, змаганнях впродовж року:

«Програма працює для дітей, які здобули на олімпіадах, змаганнях конкурсах та у всьому іншомупризові місця за навчальний рік. Відповідно до призових місць нараховуються бонуси, які переходять у грошові нагороди. У 2017 році ми виділили на це 9 тисяч гривень. А цього року сума була збільшена - близько 35 тисяч. Наприклад, одні дівчата з танцювальним колективом займали хороші призові місця. В сумі одна дитина назбирала до 5 тисяч гривень бонусних коштів. Ми видали їм сертифікати, а гроші надіслали на картку батьків», - розповідає Олександр Горенюк.

Запевняє, кошти виділяють з місцевого бюджету за власною ініціативою, аби стимулювати дітей брати участь у конкурсах. Завдяки цьому на змагання завжди є охочі поїхати. Програма діє у всіх сферах для обдарованих дітей. Окрім цього, похвалився студією сучасних танців «Алегро», які на змаганнях часто здобувають перші місця. Голова Вапнярської громади поділився, хоче для цього колективу придбати автобус, аби ті мали транспорт для виїзду на змагання. Це питання розглянуть згодом.

Наразі у громаді працюють «Активні парки» та комплекс для воркауту. У планах подальшого спортивного розвитку в громаді хочуть проводити опитування у місцевих, аби дізнатись, де та які майданчики потрібно встановлювати.

Нагадаємо, Вапнярська територіальна громада долучилась до Обласних спортивних змагань Вінниччини 2021.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото:взято з соціальних мереж.

Читайте також