menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«У шахи не грав 20 років, і посів 3 місце»: голова громади на Вінниччині про обласні змагання

24.12.2021 11:45

Вапнярська територіальна громада долучилась до Обласних спортивних змагань Вінниччини 2021

Як ми вже писали, з 16 по 18 грудня пройшли Обласні змагання Вінниччини 2021 серед голів та старост територіальних громад в місті Берегове Закарпатської області. До них долучились територіальні громади п'яти районів області, серед яких Вапнярська громада у складі Тульчинського району. Інформаційна Вінниччина дізналась про підготовку до цих змагань, їх результати та про розвиток спорту у Вапнярці.

Під час круглого столу, який провели в рамках змагань, обговорювали й створення спортивної інфраструктури. Тоді голова Вапнярської територіальної громади Олександр Горенюк розповів, що з 2017 року громада була включена до проєкту оздоровлення населення в громадах, досвід країн Вишеградської четвірки для України:

«У процесі проведення цього проєкту ми побачили рівень розвитку цих країн та як саме вони розвивають спорт. Наприклад, цікаво було дізнатись, що вони ставили акцент на побудові інфраструктури для дітей. І в цьому країни Вишеградської четвірки бачать для себе пріоритет. На жаль, сьогодні молодь і люди середнього віку шукають щастя за кордоном. А чому вони туди їдуть? Бачать для себе кращий рівень життя. Тому з цього проєкту ми взяли для себе особливий підхід у розвитку спорту для дітей і молоді».

Також додав, що зараз у громаді та в країні не вистачає кадрів у різних сферах. Окрім цього, голова територіальної громади розповів про Обласні спортивні змагання Вінниччини на Закарпатті. Від Вапнярської громади виступали троє учасників: футболіст Олександр Дуб, учасник у гирьовому спорті Станіслав Сідлецький, та учасник з шахів Олександр Горенюк.

«Особисто я 20 років не сідав за шахи і був у шоці, коли зайняв 3 місце. Мій батько колись давно постійно мене тренував. Ми з ним часто грали. А навчив приблизно у 10 років. Тоді школярі не дуже охоче грали у шахи, хіба поціновувачі цієї гри. Більше полюбляли рухливі ігри, футбол. Тому був дуже радий, що вдалось показати гарні результати, незважаючи на те, що першу гру я із незвички програв», - поділився очільник Вапнярської громади.

Олександр Горенюк переконаний, що шахи розумна гра, в яку слід грати усім, особливо керівникам. І її потрібно пропагувати серед молоді та дорослих, адже шахи розвивають стратегічне мислення та логіку:

«Шахи – це та сама стратегія розвитку громади. Ти мусиш прорахувати на декілька ходів вперед всі кроки та дії, які будеш робити. Аби потім не було негативних наслідків».

У підсумку представники Вапнярки здобули призові місця. Олександр Горенюк посів 3 місце у шахах. А команда Тульчинського району, в складі якої був футболіст Олександр Дуб з Вапнярки, у змаганнях з футзалу зайняла 2 місце. Для всіх тульчинська команда була сильним конкурентом. Варто сказати, що староста Колоденського старостинського оркругу Станіслав Сідлецький теж здивував усіх, адже у 63 роки змагався у гирьовому спорті і 33 рази підняв 24-кілограмову гирю. Проте цього було замало для призового місця.

«Станіслав категорично не палить і не вживає алкоголь. Для нього основний наркотик – банка молока. Цей продукт замінює йому все. При чому у всіх комбінаціях з іншою їжею молоко абсолютно йому не заважає та добре засвоюється. Тому і у 63 роки він доволі добре показав себе на змаганнях, а якби виступав п’ятий чи останній, то міг би підняти гирю набагато більше разів. Він не врахував, що гирю можна піднімати протягом 12 хвилин. Потім казав, що можна було не поспішати, тоді б дихання не збилось, і він би зумів вижати навіть 120 разів», - розповів Олександр Горенюк.

Також голова Вапнярської громади запевнив, що з представниками інших громад постійно контактує. Особливо, коли розробляють спільні проєкти чи готуються до змагань. Це і допомагає підсилювати комунікацію.

Нагадаємо, результати Обласних змагань Вінниччини 2021 в Закарпатті.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також