menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Переселенець створив зі звичайного будинку у Вінниці арт-об’єкт (ФОТО)

16.01.2023 18:10

Художник розмалював будинок арт-дудлами

У Вінниці переселенець з Нової Каховки Максим Кільдеров повністю розмалював будинок та паркан у «дудлах». Сам він переїхав до Вінниці після 55 днів в окупованому рідному місті. Вже у новому місті орендував будинок та облаштував студію. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на Vinbazar.

Ще до повномасштабної війни художник Максим брав участь на ГогольFest, який проводився у Вінниці, на території колишнього заводу «Кристал» в 2018 та 2019 роках. Також допомагав розмальовувати мистецький «ГогольTRAIN». Цей проєкт реалізовувався до 30-річниці Незалежності України, а влітку прикрасив один з вагонів «Потяга до Перемоги». Робота була присвячена окупованій Херсонщині.

Його творчість розпочалась у 2018 році, коли він малював дивні візерунки на листках. Згодом купив перше полотно. Потім цього стало мало і Максим почав розмальовувати стіни, потяги. Коли перебрався до Вінниці, за згодою власника будинку, він розмалював паркан. Згодом, результат сподобався обом, тому Максим отримав дозвіл прикрасити й фасад будинку. Почав у червні,а вся робота зайняли близько 50 годин. Художник мав лише відро фарби на 12 кілограмів. А ще одне придбав та передав господар помешкання.

«Результат супер. Я кожного дня приходжу і бачу щось нове, з’являються нові візерунки. Ми почали зі шматочком забору, мені сподобалося і вже зупинити було важко. Я не проти, якщо він буде далі малювати, ще є гараж, будинок, дах. Максим має ідею домалювати тротуар до ринку «Урожай». Думаю, він це втілить», - говорить вінничанин Андрій, в якого переселенець орендує житло.   

Будинок розмальований у чорні та білі візерунки, а паркан в патріотичні кольори. Така ідея втілена навмисно, аби досягти в контрастності між об’єктами. Одна з кімнат у будинку також у візерунках. Це не перша робота митця Кільдерова у Вінниці. Влітку він створив мурал присвячений Новій Каховці. Для цього розмалював назвою рідного міста арку на Соборній.

У планах на майбутнє, новокаховчанин каже, що не проти створити щось ще більш масштабніше: «Якщо мені дадуть квартал, я розмалюю квартал», - посміхаючись зізнається Максим Кільдеров. До нових пропозицій та проєктів у Вінниці митець цілком відкритий. Він живе та працює у Вінниці. Розмальовує дудлами різні предмети, продаж яких дозволяє підтримувати ЗСУ, займатися волонтерством та зводити кінці з кінцями.

 Нагадаємо, на Вінниччині колядники зібрали більше 100 тисяч гривень для вінницької бригаду ЗСУ.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vinbazar.com

 

 

 

Читайте також