menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Переїхали і вийшли на європейські ринки: підприємство з Харкова продовжує успішно працювати (ФОТО)

Релоковане на Львівщину підприємство займається виготовленням меблів

До Львівської області релокувалось досить багато підприємств. На сьогодні їх вже понад 200, серед них – підприємство з виробництва меблів «Roomio» із Харкова. Розмістилось у селі Милошевичі Пустомитівської територіальної громади, повідомляє І-VIN.INFO.

Керівник підприємства Володимир Мисик розповів, що у Харкові їх приміщення знаходилось у районі, яке найбільш обстрілювали. Але вони вирішили переїжджати лише в березні. А з перших днів війни займались допомогою своїм працівникам.

«Евакуювали тих, які перебували на територіях, де велись бойові дії. Розвозили продуктові набори та ліки. І робили це до тих пір, поки могли. Потім це робити було дуже небезпечно для наших водіїв. Згодом задумались про переїзд. Зрозуміли, що у нас досить дороговартісне обладнання та певний запас матеріалів, і треба переїжджати, щоб усе це зберегти. Обрали Львівську область, тому що тут місцева влада налаштована на співпрацю, будь-які питання вирішуються легко і просто. Крім того, тут допомагають фінансово релокованому бізнесу», - розповідає Володимир Мисик.

Наразі до Львівської області релоковано вже 203 підприємства, і з них 130 вже працюють. Найбільше релокованих підприємств у галузі легкої промисловості — 39. Ще по 23 у сферах машинобудування та металообробки, 21 — харчової промисловості, 13 — хімічної промисловості, 11 — медицини, 9 — будівництва, 7 — меблевої промисловості, 36 — у сфері торгівлі та 21 — у інших сферах.

«У нас найкращі умови для бізнесу. Ми пропонуємо 100 тисяч гривень безповоротної фінансової допомоги кожному підприємству, яке релокується в нашу область. А 200 тисяч – такому, яке створить 20 робочих місць. І 500 тисяч даємо на оновлення матеріальної бази. Таких умов в Україні ніхто не пропонує», - наголошує голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Володимир Мисик зазначає, що 100 тисяч гривень вони вже отримали. А виплата за 20 нових працівників – попереду, адже на Львівщину переїхало лише 15 співробітників зі 60-ти. На даний момент з підприємства вже подали оголошення про вакансії.

«Коли вирішили релокуватись, телефонували кожному працівникові і запитували, чи згодні вони переїхати. Поки що нас тут 15, але це найкращі працівники, тому нам вдається виконувати досить великий об’єм замовлень», - додає Володимир Мисик.

Розмістили своє підприємство на території колишнього складу. Протягом місяця облаштовувались, зробили ремонт, встановили обладнання та запустили виробництво. Згодом з’явились нові клієнти, вдалось взяти замовлення в Данії та Словенії.

«З’ясувалось, що ми можемо скласти конкуренцію нашим європейським колегам. У них меблі за індивідуальними проєктами виготовляють мінімум рік, а у нас – 55-60 днів. Тому сподіваємось на розширення нашого виробництва. Ми займаємось виготовленням меблів преміум-класу, тому попит завжди буде. Для нас не існує фраз на кшталт «це надто складна робота», «наші потужності не дозволять цього зробити». Ми можемо виконати будь-яку забаганку клієнта. Але до того, як переїхали, мали клієнтів лише в Україні», - зауважує керівник.

Для працівників на другому поверсі виробничого приміщення облаштували спальні місця, кухню, санвузол. Офіс теж знаходиться тут. Мешкають працівники, чиї дружини з дітьми виїхали за кордон. Деякі винаймають житло разом зі своїми сім’ями поблизу.

«Після війни думаємо залишити в Милошевичах наше основне підприємство, а в Харкові буде філія. Якщо ми вже відкрили європейський ринок, то логістика тут набагато краща. А поки що працюємо для нашої перемоги», - підкреслює Володимир Мисик.

Нагадаємо, господині на Львівщині розкрили секрети Яворівського пирога.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Тетяна Щербатюк

Читайте також