menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Перший в Україні сухий басейн відкрили переселенці у Вінниці (ФОТО)

22.06.2022 16:30

Мешканці та гості міста можуть зняти стрес і відпочити з друзями

З 20 червня у Вінниці запрацював сухий басейн Без Хвиль. Це простір, де мешканці та гості міста можуть зняти стрес і відпочити з друзями. Його відкрила подружня пара переселенців з Києва. Такий басейн є першим в Україні. I-VIN.INFO поцікавився, як функціонує сухий басейн, для кого він працює, чи продовжить роботу по завершенню війни.

«Ідея виникла ще у 2018 році. Я шукала, де відсвяткувати свій День народження і натрапила на статтю про сухий басейн для дорослих за кордоном. Я б із задоволенням провела там своє свято, але в Україні такого ще не було. Пізніше поділилась ідеєю з чоловіком. Ми записали її собі у сімейні цілі на майбутнє. З початком повномасштабного вторгнення ми одразу переїхали до Вінниці. Кожного разу, чувши повітряну тривогу, спускалися у підвал, навіть уночі. Це додавало внутрішньої тривоги. Вже тоді задумалися, що немає бомбосховищ і підвалів, де можна відчути себе комфортно. Ти міг провести у підвалі до трьох годин, але атмосфера була далека від заспокійливої», - розповідає початок реалізації власної ідеї співвласниця Без Хвиль Єлизавета Бойко.

Тоді, додає Єлизавета, прийшло усвідомлення декількох речей: можна створити комфортне за умовами бомбосховище — релаксосховище. Там люди можуть відчувати себе зовсім в іншій атмосфері, розслабитися та полегшити психологічну напругу. Можна допомагати коштами для Збройних Сил України, підтримувати українську економіку та економіку міста, яке дало подружній парі притулок. А також можна втілити свою мрію про сімейний бізнес і сухий басейн, бо війна показала, що відкладати реалізацію бажань більше немає куди. 

«Зазвичай басейни з кульками призначаються тільки для дітей у дитячих центрах. У Без Хвиль навпаки: можуть прийти дорослі і потішити свою внутрішню дитину. Крім цього, умовно відвідувати сухий басейн можуть й діти від 10 років. Найбільша глибина басейну – 100 сантиметрів, тому важливо, аби дитина була вища за цей рівень глибини. Більше як таких обмежень у користуванні немає», - продовжує розповідь Єлизавета Бойко.

Без Хвиль знаходиться за адресою вулиця Брацлавська, 29. Це приміщення до 50 квадратних метрів. У басейні можуть перебувати одночасно 10 людей, але загалом він може вміщувати 20 людей. Тут є чіл-зона, де можна просто посидіти і випити кави з макарунами. Також є величезний екран розміром у три метри і на кожній поверхні басейну можна сидіти. Так, під час кіносеансу хтось може сидіти у басейні глибиною 50 сантиметрів, а хтось може відпочивати на бортиках чи у чіл-зоні. Водночас кульки створюють масажний ефект, тому у них приємно не тільки стрибати, а просто відпочивати.

Вартість відвідування басейну Без Хвиль залежить від того, що ви хочете робити у басейні. Є просто сеанс, що є найкращим варіантом для фанатів нетворкінгу та збережених бюджетів. Можна орендувати простір і погодинно, що найкраще для проведення приватних вечірок. Тоді буде можливість використовувати проєктор лише вашій компанії, замовляти їжу на територію басейну, грати у приставку Sega Mega Drive та реалізовувати свої побажання по плейлисту. Тим часом, коли ви приходите просто для відпочинку, то під час сеансу там можуть перебувати інші люди. За необхідності, до Без Хвиль можна завітати й перечекати повітряну тривогу у чіл-зоні. 

Як зазначає співвласниця басейну Єлизавета Бойко, це перший такий сухий басейн в Україні. Через це важко сказати, чи буде розширення діяльності Без Хвиль. Спочатку власники зосереджуються на реалізації на повну мрії у Вінниці. Зокрема, місяців за два планують створювати нові робочі місця.

«Оскільки ми тільки відкрилися, зараз не можемо говорити про будь-який прибуток. Увесь басейн ми створювали власноруч, за власні кошти. У подальшому частину коштів плануємо віддавати на ЗСУ, що вже робили і продовжуємо робити в особистому порядку. Ми працюємо офіційно і сплачуємо податки, частина з яких теж йде на нашу армію. Навіть по завершенню повномасштабного вторгнення, басейн продовжить функціонувати у Вінниці», - додає Єлизавета.

Нагадаємо, екосвідомим вінничанам нараховуватимуть «плюсики в карму».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: надані власниками  

 



Читайте також