menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Підсумки-2021»: ще три громади Вінниччини поділились досягненнями

03.01.2022 18:10

Якими досягненнями пишаються Ободівська, Погребищенська та Шаргородська громади

Раніше у підсумках року ми згадували про Гайсинську, Могилів-Подільську та Мурованокуриловецьку територіальні громади, які поділилися своїми досягненнями. Наразі підсумували роботу ще три громади: Ободівська, Погребищенська та Шаргородська. I-VIN.INFO дізналась, чим пишаються у цих територіальних громадах.

Досягнення та відкриття за 2021 рік в Ободівській територіальній громаді.

Саме на початку 2021 року створилась Ободівська територіальна громада. Тоді пройшов процес формування виконавчих органів сільської ради, передача об’єктів спільної та комунальної власності до Ободівської громади. Також забезпечили функціонування всіх бюджетних закладів і завершили капітальний ремонт Ободівської лікарської амбулаторії.

На щастя, карантин не зменшив кількість і якість наданих послуг сільською радою та її виконавчими органами, а робота велася з дотриманням всіх карантинних вимог. Окрім цього,у цій громаді реалізовувався проєкт у галузі культури «Від села до села». Завдяки йому об’єдналися зусилля творчих представників громади, аматорів сцени, а згодом проєкт репрезентували у кожному старостинському окрузі.

Впродовж 2021 року виконавчі органи сільської ради забезпечували реалізацію заходів з благоустрою населених пунктів громади. За рахунок бюджетних коштів утримуються працівники з благоустрою по всіх старостинських округах. Також часто були екологічні акції. Це дозволило утримувати територію громади, кладовища, сміттєзвалища у належному санітарному стані. А ще у громаді завершується реалізація проєкту «Безпечна громада». В результаті чого облаштовується Центр безпеки, де працюватиме поліцейський офіцер громади.

Досягнення та відкриття за 2021 рік у Погребищенській територіальній громаді.

Під час карантину не було ніяких змін в роботі в усіх адміністративних приміщеннях. Дотримувались усіх протиепідемічних заходів. Торік у громаді реалізовувалось багато проєктів:

-        Реконструювали пам’ятний знак та облаштували прилеглу територію по вулиці Б. Хмельницького в місті Погребище (вартістю 9 781,249 тисяч гривень);

-        Провели капітальний ремонт проїжджої частини та тротуарного покриття по вул. Б.Хмельницького в місті Погребище (кошторисна вартість – 14 040,798 тисяч гривень, фінансування з державного бюджету – 11 934,678 тисяч (85%), з місцевого – 2 106,120 тисяч гривень (15 %));

-        Облаштували систему автономного вуличного освітлення по вулиці Коцюбинського в місті Погребище Вінницької області» (кошторисна вартість 1 237,914 тисяч гривень, фінансування з обласного бюджету – 350,0 тисяч гривень, з місцевого бюджету – 887,914 тисяч гривень).

Окрім цього, відновили земельні ділянки в Погребищі площею по 18 м2 для облаштування на них майданчиків з розміщенням контейнерів для збору твердих побутових відходів на прибудинкових територіях будинків. Також у громаді розвивалась й культурна сфера. Клубними закладами громади проводились культурно-мистецькі заходи, загалом – 4496 заходів. Причому, деякі онлайн, приміром, у групі «Центр культури та дозвілля» у соцмережі Facebook, так і офлайн форматі. До них долучили аматорів, колективи художньої самодіяльності та окремих виконавців.

Найкращі таланти і зірки територіальної громади представляли її на різних конкурсах багатьох рівнів, де отримували дипломи і подяки. У місті Погребище організували Обласний фестиваль «Світанки над Россю» з нагоди вшанування пам’яті фольклористки Насті Присяжнюк в рамках плеяди культурно-мистецьких заходів «Ти у мене єдина», присвячених 30-річчю Незалежності України.

Досягнення та відкриття за 2021 рік у Шаргородській територіальній громаді.

Цього року Шаргородська міська рада перемогла в конкурсі «Комфортні громади». Вона представила проєкт «Місто майбутнього – зона відпочинку для дорослих і малих» та «Шануємо живих – пам’ятаємо загиблих». Ці проєкти покращать інфраструктуру громади. Наприклад, «Місто майбутнього – зона відпочинку для дорослих і малих» розрахований для створення зон відпочинку, а «Шануємо живих – пам’ятаємо загиблих» для облаштування міського скверу, в якому розташований пам’ятник «Загиблим воїнам» та пам’ятний знак жертв Чорнобильської катастрофи. До того ж, у громаді хочуть створити сучасний історично-рекреаційний центр. 

Торік Шаргородській громаді надали субвенцію на програму «Спроможна для кращих результатів», загальна сума – 1820,0 тисяч гривень. Відтепер забезпечать усіх учнів та вчителів комфортними умовами та проведуть капітальний ремонт покрівлі будівлі СЗШ І-ІІІ ступенів №1 в місті Шаргород.

Також виділили кошти на придбання сміттєвоза, профінансують житло для розвитку сімейних та інших форм виховання. За рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток надали кошти на заміну вікон у Шаргородській гімназії, на капітальний ремонт приміщення інклюзивно-ресурсного центру, ремонт приміщення та облаштування комп’ютерного томографу в міській лікарні. Окрім цього, забезпечили дитячим майданчиком в одному з дитячому садочку в Шаргороді, комп’ютерним обладнанням для закладів загальноосвітніх установ та інше.

Нагадаємо, підрахували оновлення доріг та відкриття у громадах Вінниччини «Великого будівництва».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.  

Фото: з вільних джерел.


Читайте також