menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Велике будівництво»: що зробили за 2021 рік у громадах Вінниччини

02.01.2022 11:30

Підрахували оновлення доріг та відкриття у громадах Вінниччини

З кожним роком Україна все більше рухається вперед: відкриваються нові школи,майданчики, культурні пам’ятки, ремонтуються дороги та інше. Проте цього року розпочалось впровадження програми «Велике будівництво» у територіальних громадах. Кореспондентка I-VIN.INFO підрахувала здобутки різних громад Вінниччини у проєкті Президента України та дізналась про нові їхні звершення і відкриття.

У відповідях на запити про інформацію Інформаційна Вінниччина дізналася підсумки року у громадах. Наприклад, які об'єкти «Великого будівництва» зводили в Ободівській територіальній громаді Гайсинського району.

У рамках цього проєкту в територіальній громаді провели капітальний ремонт дороги Р – 33. Вона з’єднує Ободівську з Чечельницькою та Тростянецькою громадами. Також завершився ремонт частини дороги Т – 02 – 02, протяжністю близько 7 км.

У Гайсинській територіальній громаді завдики програмі «Велике будівництво» завершили капітальний ремонт автомобільної дороги. Здебільшого, вона загального користування місцевого значення Гайсин-Теплик, а саме в с. Кущинці, с. Кіблич, с. Огіїівка. 

Також зовсім нещодавно у рамках цієї ж програми закінчили більшість робіт по закладу дошкільної освіти №3 «Теремок» по вул. 30-річчя Перемоги. На нього з міського бюджету виділили 5 мільйонів 200 тисяч гривень. Садочок зробили комфортним та сучасним: створили підлогу з підігрівом, пандус з підігрівом, переробили дах, встановили протипожежну сигналізацію та блискавкозахист, сонячні та лед-світильники, побудували модульну котельню на 2 котли на альтернативному виді палива, окремі площадки для сміттєвих баків і сушіння білизни.

Окрім цього, офіційно відкрили приймальне відділення екстреної медичної допомоги Гайсинської центральної районної лікарні. Його оновили в рамках програми «Велике будівництво». Цей підрозділ ввели в експлуатацію з 17 вересня, а загальна вартість склала 9 мільйонів 245 тисяч гривень. Співфінансування з міського бюджету Гайсинської територіальної громади склало 703 тисяч гривень.

Також цього року у відділені Екстренної медичної допомоги ввели в експлуатацію ліфт. За його допомогою відбувається швидка вертикальна комунікація з стаціонарними відділеннями (в тому числі з відділенням анестезіології і інтенсивної терапії) та операційним блоком. В листопаді 2021 року депутати виділили кошти в сумі 518 тисяч гривень з міського бюджету для закупівлі нового апарату ШВЛ.

У Могилів-Подільській територіальній громаді впродовж 2021 провели капітальний ремонт вуличної-дорожньої мережі по вулиці Вокзальній. Вдалось відремонтувати близько 7000 м2 асфальтобетонного покриття автомобільної дороги, а тротуарів приблизно 2000 м2. Окрім цього, вздовж залізничного вокзалу змонтували сучасну мережу вуличного освітлення.

Протяжність ділянки ремонту складає – 0,6 км. А загалом на проєкт витратили 14 мільйонів гривень. З них виділили з державного дорожнього фонду – 10,24 млн. грн., а з місцевого бюджету – 3,76 млн. грн.

А наприклад, в Мурованокуриловецькій територіальній громаді Могилів-Подільського району, не було реалізовано проєкту в рамках цієї програми Президента України.

Проте «Велике будівництво» надало розвитку і оновлення ще у Шаргородській територіальній громаді. Наприклад, за рахунок співфінансування коштів обласного та районного бюджетів, провели капітальний ремонт дорожного покриття по вулиці Чорнія у селі Перепільчинці. На це виділили з районного бюджету – 2 857,882 гривень. Також оновили дорогу і на вулиці Свято-Флоріанівській у місті Шаргород, на яку витратили з районного бюджету 999,900 гривень.

Нагадаємо, громади Вінниччини розповіли про свої здобутки за рік.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.  

Фото: vin.gov.ua

Читайте також