menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Подарунки для військових та святкові заходи для малечі: як у вінницьких громадах відзначають новорічні свята

02.01.2023 13:45

Повномасштабна війна не стала на заваді дотриманню традицій

Цього року новорічний настрій більшості українців та українок затьмарений жахами війни, однак у громадах Вінниччини не відмовляються від новорічних традицій та продовжують дарувати новорічний настрій і дітям, і дорослим. I-VIN.INFO розповідає про те, як у громадах Вінниччини із новорічними святами вітали дітей та військових.

Гніванська громада

Для військових, які несуть службу безпосередньо в зоні бойових дій, учні шкіл та дитсадочків підготували новорічні листівки та поробки. За бюджетні та волонтерські кошти для військових придбали автомобіль, комплект шин, паливо та запчастини, продукти харчування, ліхтарики, термоси, білизну, шкарпетки, ліки. Також зібрали смаколики і власноруч приготовлену домашню випічку, які передали у зону бойових дій.

До новорічних свят усім дітям, які навчаються в школах та дитячих садочках, передали солодкі подарунки, а разом з партнерами Гніванської громади з селища Сухи Ляс, що у Польщі, організували привітання дітям захисників України, які загинули на фронтах російсько-української війни.

Жмеринська громада

Напередодні Нового року у Жмеринскьому історичному музеї працювала зимова резиденція, де можна було зустрітися із Святим Миколаєм та Санта Клаусом. Також у Жмеринці проводили майстер-класи з розфарбування імбирного печива, виготовлення різдвяно-новорічних сувенірів та воскових свічок.

У Жмеринських ліцеях пройшли такі заходи:

- «Святкова феєрія» - для дітей внутрішньо переміщених осіб;

- Інтерактивна розвага «Всі люблять свято» - для дітей з малозабезпечених сімей;

- Мандариновий мікс – для дітей, чиї батьки загинули, захищаючи Україну.

Авжеж, уся малеча з дитячих садків та шкіл також отримала солодкі новорічні подарунки.

Дашівська громада

До новорічних та різдвяних свят на центральній площі у Дашеві встановили велику новорічну ялинку патріотичної тематики та облаштовували новорічну фотозону. Також тут планують провести міні-фестиваль колядок та щедрівок «Різдвяні передзвони».

Учні 1-4 класів та діти ВПО, діти-сиріти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю та діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, також традиційно отримали новорічні пакунки.

Калинівська громада

У Калинівській громаді школярі підготували вітальні записки для військових, які передали разом із гуманітарною допомогою на фронт.

Торік 19 грудня для дітей з сімей, які перебувають у складних життєвих умовах, дітей з інвалідністю, дітей з багатодітних сімей та дітей загиблих захисників провели різдвяне свято та передали різдвяно-новорічні подарунки.

Усі заклади освіти та культури в громаді записали онлайн-привітання до Різдва та Нового року, а 24 грудня у кінотеатрі «Friends» провели благодійний перегляд фільмів для внутрішньо переміщених дітей громади.

Ямпільська громада

У Ямполі в цьому році відмовились від встановлення міської новорічної ялинки, рішення було прийнято шляхом онлайн голосування, у якому взяли участь 9 тисяч мешканців громади, 52% з яких висловилися проти встановлення ялинки.

Задля створення святкового настрою та підняття бойового духу наших захисників та захисниць Ямпільська громада долучилась до проєкту «Подаруй військовим смак домашнього тепла», та передала на фронт велику кількість фруктів, випічки та інших солодощів.

Як і в інших громадах, тут діти з дитячих садочків та діти з усіх вразливих соціальних груп отримали свої різдвяно-новорічні подарунки.

Також в Ямпільській громаді провели велику кількість культурних заходів з нагоди Дня Святого Миколая, Різдва та Нового року.

Читайте також, на Вінниччині провели турнір з греко-римської боротьби.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: olevsk-gromada.gov.ua, dashiv-rada.gov.ua, kalynivska-objednana-gromada.gov.ua

Читайте також