menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Понад 37 мільйонів отримали бюджети громад Вінниччини завдяки послугам міграційної служби

22.11.2023 16:00

Упродовж останніх років проводяться заходи для оптимізації колишніх районних секторів

За десять місяців 2023-го року Управління та територіальні підрозділи міграційної служби Вінницької області надали 148 142 адміністративних послуг. Бюджети громад області завдяки наданим послугам збільшився більш ніж на 37 мільйонів гривень, повідомляє I-VIN.INFO.

Начальник Управління державної міграційної служби Вінницької області Борис Наливайко розповів, за цей час оформили та видали понад 52 тисячі паспортів громадянина України, близько 80 тисяч закордонних паспортів, 278 посвідок на постійне проживання та 521 посвідку на тимчасове проживання іноземців.



Протидія нелегальній міграції

На території області постійно проживають 9 755 іноземців та 3 008 іноземних громадян, які тимчасово перебувають в Україні.

Протягом 10 місяців цьогоріч до адміністративної відповідальності притягнули 372 особи. Всього наклали штрафів на суму понад 720 тисяч гривень. Також прийняли 104 рішення про примусове повернення в країну походження чи третю країну (91 вже виконане) і шість рішень про примусове видворення іноземців.

Ще двох неврегульованих мігрантів розмістили в пункті тимчасового перебування іноземців. Водночас 60 іноземним громадянам заборонили в'їзд в Україну, а одному скоротили строк перебування в Україні.

Оформлення паспорту громадянина України та паспорту громадянина України в інших країнах

Внаслідок повномасштабного вторгнення воєнних дій мільйони українських біженців знайшли тимчасовий захист у інших країнах світу. Державна міграційна служба України разом із МВС запустила в роботу програмно-технічні мобільні комплекси у державному підприємстві «Документ».

«Документ» вже є у 10 містах країн Європи:

- Берлін, Кельн (Федеративна Республіка Німеччини),

- Валенсія (Іспанія),

- Прага (Чеська Республіка),

- Братислава (Словацька Республіка),

- Варшава, Краків, Вроцлав, Гданськ (Республіка Польща),

- Стамбул (Туреччина).

Які послуги можна отримати у «Документ»:

- оформлення ID-картки чи закордонного паспорта;

- обмін ID-картки чи закордонного паспорта;

- обмін паспорта-книжечки зразка 1994 року на ID-картку;

- одночасне оформлення закордонного паспорта та ID-картки.

Громадянам, які оформляють паспорти на території України, а потім вимушено виїхали до інших країн, пересилають документи. Їх можна отримати у закордонних дипломатичних установах України.

Оптимізація підрозділів

На сьогоднішній день в області налічується 16 ЦНАПів, які надають послуги по лінії міграційної служби. Це Вінниця (три ЦНАПи), Гайсин, с. Краснопілка та с. Джулинка Гайсинського району, Ладижин, Жмеринка, Козятин, Калинівка, с. Якушинці та с. Агрономічне Вінницького району, Могилів- Подільський, Немирів, Тростянець, Хмільник.

Упродовж останніх років МВС оптимізує колишні районні сектори УДМС: Літинський, Мурованокуриловецький, Немирівський, Піщанський, Теплицький, Томашпільський, Тростянецький, Чечельницький підрозділи.

У тих населених пунктах, де ліквідували підрозділи, прийом громадян з питань паспортизації населення здійснюють ЦНАПи. У свою чергу, міграційна служба для органів місцевого самоврядування безкоштовно надає програмний продукт.

Довідково (вартість послуг):

Паспорт громадянина України у вигляді ID-картки: не терміновий (450 гривень) та терміновий (820 гривень).

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон: не терміновий (856 гривень) та терміновий (1496 гривень).

Нагадаємо,на Вінниччині запустили проєкт підтримки ветеранського мікробізнесу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Головне фото: www.ukrinform.ua

Фото: Вінницька ОВА



Читайте також