menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Поспілкуватися про свою природу і очистити річку — жителів Вінниці запрошують на незвичну толоку

21.10.2021 18:47

Учасники та учасниці заходу прибиратимуть найбільш забруднені локації на берегах малої річки Дьогтянець.

Очисткою річки з початку тижня вже займається ряд служб — МКП «Вінницязеленбуд», КП «Вінницьке шляхове управління», КУП «ЕкоВін» та КП «Муніципальна варта». Допомогти у важливій справі запрошують мешканців міста , що проживають неподалік, громадських активістів, поціновувачів малих річок Вінниціта усіх бажаючих, повідомляє Інформаційна Вінниччина з посиланням на подію у Фейсбук.

Під час толоки з вінничанам та вінничанками планують обговорити здатність людей самостійно створювати привабливі простори біля невеликих водойм, облаштовуючи територію і оберігаючи її від засмічення, адже це — відповідальність кожної та кожного. Цей захід, до того ж, проводять в рамках проєкту «Малі річки Вінниці».

«Під час літніх експедицій вздовж русел малих річок, ми не могли ігнорувати велику кількість сміття на берегах. Так як малі річки мають великий потенціал стати блакитно-зеленою мережею міста з природніми та рекреаційними зонами, ми поступово рухаємось та наближаємось до цієї масштабної мети», — зазначено в анонсі.

Толока запланована на 23 жовтня. Усіх, хто хоче долучитись, запрошують на зустріч на трамвайній зупинці вул. Максимовича об 11 годині ранку. У разі дощу подія буде перенесена.

«Варто взяти з собою зручний одяг, який допоможе вам комфортно почуватися в несприятливих погодних умовах. Інститут розвитку міст, в свою чергу, забезпечить усіх потрібним інвентарем», — попереджають організатори.

Нагадаємо, як спалювання листя впливає на вінничан.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінки заходу.


Читайте також