menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Потяг затримали для нас на 4 години»: вінничанка про дорогу із Польщі в Україну

14.07.2023 17:15

Вінничанки розповіли, як діставалися з Берліну до рідного міста

Вчора, 13 липня, через нещасний випадок на польській залізниці на ділянці Катовіце-Краків чимало європейських рейсів, що прямували до Перемишля, затримувалася більше, ніж на 5 годин. Серед пасажирів були і вінничани, які прямували до Перемишля на потязі з Берліну. Загалом 160 пасажирів з 4 різних рейсів мали квитки на поїзди «Укрзалізниці» з Перемишля до Києва. Аби всі повернулися додому, українські диспетчери у співпраці з польськими колегами перебудували графіки руху. I-VIN.INFO дізнався у вінничан, як виникла ця ситуація і як вони добралися додому.

За словами вінничанки Тетяни, серед пасажирів потягу Берлін-Перемишль, який мав дістатися кінцевого місця призначення майже о 21-й, було дуже багато українців. У Перемишлі вони планували пересісти на потяг до Києва, який відправлявся о 23:30.

«Нам пояснили, що ми будемо об’їжджати ділянку, де сталась надзвичайна подія, тому в Краків прибудемо із запізненням. Але ми не думали, що аж настільки довго. Спочатку навіть увагу не звернули, думали, що все одно встигаємо, бо є запас часу. Ми перепитували у польських провідників, чи довго це буде. Нам відповіли, що точно не знають. А коли ми відкрили карту, зрозуміли – це буде довго. Наш потяг ще зупинявся та пропускав інші поїзди. Тоді усвідомили, що не встигнемо і почали бити на сполох», - каже вінничанка.

Тоді українці підходили до провідників, намагалися пояснити їм, що вони не встигають на потяг з Перемишля. Ті натомість заспокоювали пасажирів, казали, що встигнемо, проте все одно потяг запізнився на 5 годин.

«Врешті-решт, коли зрозуміли, що точно запізнюємося, почали активно дзвонити на гарячу лінію «Укрзалізниці», писати у чат-бот, дзвонити в департаменти та задіювати всі можливі зв’язки. Навіть писали заступникам голови «Укрзалізниці». Та все ж керівництво польського потягу запевнило нас, що поїзд з Перемишля дочекається українців, адже їх у потягу Берлін-Перемишль їхало понад 100 пасажирів», - каже Тетяна.

Інша вінничанка, Ольга, теж їхала у потязі Берлін-Перемишль та мала пересісти на потяг до Києва. Додає, коли виїхали з Кракова, всім пасажирам видали воду та енергетичні батончики, як знак вибачення за запізнення потягу.

«Ми дуже хвилювалися, що наш потяг поїде в Україну без нас. А на найближчих дві доби не було квитків з Перемишля до Києва. Коли проходили паспортний контроль, було багато людей. Проте як тільки пройшли це все і побачили наш потяг, були неймовірно щасливі. Чимдужче бігли до нього. На щастя, нас чекали, потяг у Перемишлі затримали для нас майже на 4 години», - згадує Оля.

В «Укрзалізниці» зазначили, що вони зв’язалися з польськими диспетчерами та перебудували графіки руху, аби поїзд №716 (Перемишль-Київ) забрав усіх пасажирів з квитками до України. Населеність поїзда була стовідсоткова, затримка +3:20. Проте всі дісталися до Львова, Тернополя, Хмельницького, Вінниці, Києва.

Нагадаємо, у Вінниці вшанували загиблих від російського теракту.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото надано вінничанками

Читайте також