menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці вшанували загиблих від російського теракту (ФОТО)

14.07.2023 14:40

Відкриття стели пам'яті відбулось у річницю російського терористичного акту

Сьогодні у Вінниці відкрили стелу пам’яті загиблих від російського ракетного удару по Вінниці 14 липня 2022 року. Меморіал відкрили рівно через рік після трагедії. Сотні вінничан та вінничанок прийшли на відкриття, щоб покласти перші квіти до стели пам’яті, повідомляє I-VIN.INFO.

Стелу відкрили рівно о 10:46 – саме в цей час рік тому російські ракети вдарили по Вінниці. Стела пам’яті виконана у вигляді 29 голубів – рівно стільки людей біля будинку Офіцерів вбили росіяни.

В цей день на площі Перемоги згадали імена усіх загиблих в наслідок цієї трагедії:

Борівська Олександра – 18 років

Суверіна Катерина – 59 років

Гула Катерина – 24 роки

Мулевич Володимир – 61 рік

Дмитрієва Єлизавета – 4 роки

Даценко Володимир – 34 роки

Ковальчук Павло – 35 років

Олексів Галина – 29 років

Рекута Вікторія – 35 років

Жарій Максим – 7 років

Пяхін Кирило – 8 років

Чешківська Світлана – 42 роки

Фальштинська Наталія – 45 років

Харченко Сергій – 54 роки

Коваленко Євгеній – 25 років

Клапай Олександр – 49 років

Тиховська Оксана – 50 років

Ващук Леся – 41 рік

Поліщук Віктор – 37 років

Кісіль Аліна – 25 років

Нелегач Ніна – 56 років

Лисенко Ольга – 20 років

Харченко Тетяна – 32 роки

Димік Юрій – 79 років

Бурденко Дмитро – 75 років

Кондратьєв Олександр

Драч Олександр

Крепкий Микола

Мельничук Олександр

Перед відкриттям стели пам`яті погода навіювала драматизму своїм похмурим переддощовим настроєм. Однак, після того, як перші квіти були покладені в пам’ять про загиблих, хмари в небі розтягнулися, давши шлях сонячним променям.

Юля Богдан прийшла на відкриття меморіалу, щоб вшанувати пам’ять своєї матері та її куми Світлани Чешківської та Лесі Ващук. Вони обидві загинули від російського ракетного удару 14 липня.

«Я живу неподалік площі Перемоги і в момент обстрілу я була вдома разом з дитиною. Моя мама разом зі своєю кумою в цей день пішли в Храм Георгія Побідоносця на відспівування матері їхньої колеги. Коли пролунали вибухи, я розуміла, що вони мають бути дуже близько до місця влучання. Так і було: вони одні з групи в шість людей вийшли з храму заднім входом. Я одразу почала їм телефонувати, але мені ніхто не відповідав. Було зрозуміло, що трапилось жахливе. Спочатку я дізнавалася про них в усіх можливих медзакладах, не хотіла одразу передбачати найгірше та телефонувати в морги. Проте, ближче до вечора я зрозуміла, що і до чого», - згадує Юлія Богданова.

Сьогодні на площі Перемоги зібралось багато родичів загиблих внаслідок цієї трагедії. Для усіх них стела пам’яті стане особливим місцем.

«Це місце, де ми можемо їх вшанувати, де ми можемо їх згадати. На площі Перемоги не може бути нічого іншого, окрім такого меморіалу. В майбутньому я зможу приводити сюди своїх дітей та онуків і розповідати їм правду про те, що трапилось. Я зможу не лише показувати їм якісь фото, а привести їх сюди і покласти квіти за усіх, хто загинув від цього теракту росіян», - каже пані Юлія.

Читайте також, «До сліз приємно, що у нас такі люди»: звукорежисер про одужання після теракту рф у Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також