menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Приїхали на змагання, щоб заявити про себе»: результати обласних спортивних змагань «Найкраща міська громада Вінниччини 2023» (ФОТО)

30.10.2023 13:20

Найкращу міську спортивну громаду визначали на змаганнях в Іллінцях

Позавчора, 28 жовтня, у місті Іллінці Вінницької області 13 команд виборювали звання найспортивнішої міської громади Вінниччини. На обласних спортивних змаганнях «Найкраща міська громада Вінниччини 2023» учасники змагалися між собою в таких спортивних дисциплінах: волейбол, футзал, дартс, гирьовий спорт, шахи, шашки та настільний теніс. Яка ж міська громада стала найспортивнішою цього року? Про це розповідає I-VIN.INFO.

Обласні спортивні змагання «Найкраща міська громада Вінниччини 2023» проходили одночасно в трьох локаціях. Однією з них був Іллінецький ліцей №2. Саме тут проходили змагання з настільного тенісу та футзалу.

У шкільному спортзалі відбувались змагання з настільного тенісу. Окремо змагалися чоловіки та жінки, по черзі граючи з усіма своїми суперниками та здобуваючи очки для жаданої перемоги.

Команду господарів змагань – Іллінецької громади – в цьому виді спорту представляв досвідчений тенісист Андрій Сидоренко.

«Вже років сім я граю за нашу громаду в настільний теніс. Бачу, на цих змаганнях є чотири сильних суперника, тож буде досить цікаво. Десь три роки тому ми купили чотири нових стола для секції настільного тенісу Іллінецького ДЮСШ. Тут, у Іллінецькому ДЮСШ №2, також є столи. Є місця де тренуватись, тому в Іллінцях цей вид спорту доволі популярний, і ми завжди показували гарний результат на обласних змаганнях», - розповідає Андрій Сидоренко.

В результаті пану Андрію вдалося підтвердити свої слова на ділі, адже саме він став переможцем змагань з настільного тенісу серед чоловіків.

Паралельно із чоловіками змагались жінки, які теж не поступалися одна одній за рівнем гри та бажанням перемогти.

«Я вже одного разу брала участь у подібних обласних змаганнях у Вінниці. Тоді я зайняла друге місце. Саме тому, напевно, мене відібрали представляти нашу громаду і на цих змаганнях. Я працюю у Гніванській міській раді, і мій колега запропонував мені поїхати. «Треба, значить треба», - відповіла я. Зараз, через досить велику завантаженість на роботі в міській раді, не вистачає часу на тренування. Але я граю ще зі школи і стараюсь тренуватися на вихідних, тож спробую гідно представити нашу громаду на цих змаганнях», - каже учасниця від Гніванської громади Вікторія Шаргородська.

Для того, щоб потрапити на змагання з футзалу, слід було вийти з приміщення ліцею та пройтись до штучного поля, що розташовується на території закладу. Саме тут проходила частина матчів з футзалу в рамках Обласних спортивних змаганнь «Найкраща міська громада Вінниччини 2023».

«Якщо чесно, то цим складом команди зібрались десь тиждень тому і ще не встигли нормально потренуватися. В нашому колективі багато гравців, які виступають на чемпіонаті області у вищій лізі. У нас нещодавно закінчилося там перше коло і ми перебуваємо наразі на третьому місці в групі. Видно, що і наші суперники тільки позакінчували свої змагання на великому полі і що тут взагалі не футзалісти зібрались. Тож я думаю, що у всіх шанси рівні та буде цікаво», - розповідав гравець команди Ладижинської громади Антон Карпань перечатком змагань.

Пану Антону та його команді у підсумку вдалось гідно представити Ладижинську громаду та зайняти третє місце змагань з футзалу.

Не дивлячись на не найкращі погодні умови та сильний вітер, що мали місце в день змагань, команди продемонстрували видовищний, місцями емоційний, але майстерний футзал.

«В Гнівані є потужна команда, яка складається з досвідчених спортсменів, але сьогодні дали шанс нам – молодим. Ми зібрали, грубо кажучи, свою дворову команду, покликали друзів і приїхали сюди, щоб набратись досвіду та показати старшим, що ми теж чогось варті. Цією командою ми тренуємось по три рази на тиждень, минулого року виступали на змаганнях між громадами, де виграли перше коло. Щодо наших шансів на цих змаганнях я скажу наступне – м’яч круглий, тож статися може будь-що. Ми приїхали сюди в першу чергу для того, щоб представити нашу громаду та заявити про себе, і щоб у Гнівані повірили в молодь – хочемо довести, що ми можемо досягти високих результатів», - каже гравець команди Гніванської громади Олег Захаров.

За підсумками змагань визначилися переможці в усіх семи дисциплінах:

Волейбол:

1 місце – Жмеринська громада;

2 місце – Бершадська громада;

3 місце – Липовецька громада.

Футзал:

1 місце – Ямпільська громада;

2 місце – Барська громада;

3 місце – Ладижинська громада.

Дартс (жінки):

1 місце – Олександра Стеблюк (Ладижинська громада);

2 місце – Анна Качелюк (Погребищенська громада);

3 місце – Олена Крижанівська (Іллінецька громада).

Дартс (чоловіки):

1 місце – Павло Бойтун (Жмеринська громада);

2 місце – Віталій Мастивчук (Тульчинська громада);

3 місце – Олександр Мрих (Ладижинська громада).

Гирьовий спорт у ваговій категорії до 70 кілограм:

1 місце – Володимир Мазуренко (Жмеринська громада);

2 місце – Віталій Легойда (Іллінецька громада);

3 місце – Максим Маїк (Ладижинська громада).

Гирьовий спорт у ваговій категорії понад 78 кілограм:

1 місце – Олександр Присяжнюк (Гайсинська громада);

2 місце – Василь Теплий (Іллінецька громада);

3 місце – Леонід Партневський (Жмеринська громада).

Шахи:

1 місце – Олег Макогонюк (Жмеринська громада);

2 місце – Олександр Пилипчук (Липовецька громада);

3 місце – Владислав Тадеуш (Гайсинська громада).

Шашки:

1 місце – Анна Безе (Калинівська громада);

2 місце – Надія Бойко (Бершадська громада);

3 місце – Людмила Караваєва (Іллінецька громада).

Настільний теніс (жінки):

1 місце – Аліна Братковська (Погребищенська громада);

2 місце – Юлія Постоюк (Хмільницька громада);

3 місце – Інна Кондратюк (Іллінецька громада).

Настільний теніс (чоловіки):

1 місце – Андрій Сидоренко (Іллінецька громада);

2 місце – Олександр Навзеляк (Ладижинська громада);

3 місце – Віталій Бешлега (Тульчинська громада).

За підсумками змагань з усіх цих видів спорту, команди розташувались в загальному заліку наступним чином:

1 місце - Жмеринська ТГ;

2 місце - Іллінецька ТГ;

3 місце - Ладижинська ТГ;

4 місце - Хмільницька ТГ;

5 місце - Погребищенська ТГ;

6 місце - Барська ТГ;

7 місце - Тульчинська ТГ;

8 місце - Гайсинська ТГ;

9 місце - Липовецька ТГ;

10 місце - Бершадська ТГ;

11 місце - Калинівська ТГ;

12 місце - Гніванська ТГ;

13 місце - Ямпільська ТГ.

Читайте також, «Грав з достойними конкурентами»: на Вінниччині визначали найспортивнішу громаду.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також