menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Тренери займаються і професійною діяльністю, і волонтерською роботою»: директор вінницької спортивної школи

17.05.2022 21:15

Вадим Мохник розповів про діяльність закладу під час війни

У Вінниці відновили свою діяльність багато спортивних клубів та дитячо-юнацьких шкіл. Серед них і спортивна школа «Колос». І хоч в Україні тимчасово припинено проведення спортивних заходів, проте діти мали змогу спочатку займатися дистанційно, а вже зараз приходити на повноцінні тренування, таким чином трохи відволікатись від теперішніх подій. I-VIN.INFO запитав у директора спортивної школи «Колос» Вадима Мохника про організацію занять для дітей та дотримання техніки безпеки під час війни.

Як зараз проводяться тренування? Особливо для тих вихованців, які  залишились у місті або в області? І чи є спортсмени, які готуються до міжнародних змагань?

– З 1 квітня спортивна школа «Колос» працювала дистанційно. Тренери мали змогу займатися з дітьми в безпечних місцях. А вже з 1 травня ми відновили повністю тренувальний процес в штатному режимі. Наразі багато дітей з батьками вже повернулися в Україну, тому маємо змогу повноцінно проводити тренування. На жаль, сьогодні припинено проведення Всеукраїнських спортивних заходів, тому діти готуються до товариських матчевих зустрічей, турнірів. Є такі вихованці, які готуються для участі у міжнародних змаганнях. Щоб на них потрапити потрібно  спеціальний дозвіл.

 Як під час тренувань дотримуєтеся техніки безпеки?

– Діти, які тренуються на нашій базі, мають змогу безпечно тренуватися. Під час повітряної тривоги ми маємо місце, де можемо бути в безпеці та дочекатися відбою повітряної тривоги. Всюди, де проводяться тренування, є поруч укриття. Тренери постійно проводять інструктаж з техніки безпеки з вихованцями, бо головний пріоритет – їх безпека. Батьки можуть бути впевненні у безпеці своїх дітей під час занять.

Як тренуються провідні спортсмени, що входять до складу збірних команд України ?

– Наші спортсмени, які входять до штатних збірних України з окремих видів спорту, мали  змогу виїхати з дозволу міністра на навчально-тренувальні збори за межі нашої країни. Вони можуть там повноцінно тренуватися. До того ж, є такі країни, які приймають наших спортсменів та повністю забезпечують їх. І надають їм можливість готуватися, брати участь у міжнародних змаганнях. Також є багато пропозицій від країн ЄС щодо прийняття вихованців спортивних шкіл на їхніх територіях з повним забезпеченням, яке вони можуть надати.

На ваш погляд, наскільки зараз важливий спорт?

– Взагалі, хороша фізична підготовка завжди потрібна. Тому я не вважаю, що зараз спорт має бути останньою ланкою. Тому що міжнародні змагання проводяться й надалі. І рейтинг нашої держави у цих змаганнях наразі є дуже важливим. Знаю, що ряд членів збірних команд України шукають можливості для тренування та підготовки до змагань. Особливо, якщо вони переселилися з тимчасово окупованих територій або тих, в яких ведуться бойові дії. Хоча йде війна, але ніхто не відміняв участь нашої держави у раніше запланованих змаганнях. Тому обов’язково треба шукати можливість, як забезпечити місця підготовки та тренувань для спортсменів. Звісно, з умовою дотримання всіх технік безпеки та правил поведінки під час повітряної тривоги.

Чим ще зараз живе «Колос», окрім спортивної діяльності?

– Наразі наші тренери займаються не тільки професійною діяльністю, а ще й долучаються до волонтерської роботи. У нас діє логістичний центр волонтерської допомоги. Тренери допомагають розвантажувати та завантажувати вантажі, упаковувати гуманітарну допомогу. До цього всі ставляться із розумінням, і готові у такий спосіб приблизити день перемоги України у цій війні.

На Вашу думку, чи потрібно зараз активно висвітлювати спортивну діяльність у ЗМІ, соцмережах? І чому?

– Нагадаю, що зараз призупинено проведення спортивних заходів. Їх можна організовувати лише з дозволу обласної військової адміністрації. Проте під час висвітлення тренувань чи змагань, ми не вказуємо їхнє місце проведення  з міркувань безпеки, надаємо інформацію для ЗМІ після заходу, що відбувся. Також заходи проходять на  підтримку наших захисників України та людей, які вимушено покинули свої домівки. Наприклад, під час заходів можна збирати кошти, які й надалі підуть для допомоги нашим військовим або переселенцям. А висвітлювати потрібно, галузь працює. І у кожного свій фронт. Дітей потрібно відволікати від страшних реалій, заспокоювати засобами фізичної культури та спорту.

Нагадаємо, вінницький спортсмен розповів про чемпіонат Європи з пауерліфтингу

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: з соц мереж

Читайте також