menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Весь зал зривався оваціями»: чемпіон Європи з Вінниці про підтримку України (ФОТО)

16.05.2022 19:40

Вінницький спортсмен розповів про чемпіонат Європи з пауерліфтингу

Переконливу перемогу здобув вінницький спортсмен Віталій Коломієць на Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу. І хоч через війну в Україні його підготовка до цих змагань не була настільки ефективною, як раніше, проте все ж він взяв «золото» одразу у кількох категоріях. Для I-VIN.INFO Віталій Коломієць, який є вихованцем спортивної школи «Колос», розповів про свої тренування під час війни, і як Україну підтримували на чемпіонаті представники інших країн.

Як зазначив Віталій Коломієць, з початку війни йому та його близьким було важко. Адже і уявити ніхто не міг, що будуть знищувати мирних українців. У цей складний період протягом перших двох тижнів тренувань зовсім не було.

«Спочатку було важко, як і для всіх. Ми були шоковані, що таке може статись. Тому два тижні зовсім не займалися. Ми не знали, що буде далі, тому не бачили сенсу в тренуваннях. Вже з часом прийшло усвідомлення: потрібно хоч щось робити. Приходили в зал, трішки розминалися. А потім дізнались, що є можливість взяти участь у чемпіонаті Європи», - розказує Віталій Коломієць.

Під час тренувань спортсмену було складно налаштуватись морально, бо в країні йде війна. Проте, за його словами, все ж вдалось показати хороші результати. А через кордон його пропустили за спеціальною перепусткою.

«Коли постійно думаєш про події, які відбувають у рідній країні, дуже важко психологічно. Але на чемпіонаті мені все ж вдалося показати непогані результати. Звичайно, можна й краще, але, що маємо, те й маємо. На цих змаганнях у мене був сильний конкурент з Великобританії. Крім того, наш ще один український спортсмен є доволі сильним. Проте через війну і цю всю ситуацію, ми були не дуже в хорошій формі. Вважаю, що можна й краще підготуватись. Було мало часу. Приблизно за місяць я підготувався до чемпіонату», - ділиться спортсмен.

Разом з тим, варто зазначити, що Віталій Коломієць завоював три золотих медалі в різних дисциплінах і став чемпіоном Європи.

Також спортсмен додав, що на змаганнях інші країни надзвичайно потужно підтримували Україну. Так само гучно підтримували Віталія, коли він зайняв перше місце, а в залі лунав Гімн України.

«Дуже сильно підтримувала Великобританія та Норвегія. Ну і всі інші представники. Наприклад, норвежці приїхали в футболках з нашим прапором на грудях та надписом «Stand with Ukraine». І наш президент міжнародної федерації зробив банер з українською титулованою спортсменкою Ларисою Соловйовою та розмістив на ньому QR-код, на який можна перейти та задонатити на потреби України», - розповідає Віталій.

Додає, що люди активно сканували цей код та відправляли кошти. А до Віталія особисто підходили шведи, іспанці та ісландці та скандували «Слава Україні», до того ж, українською.

«З Великобританії підходили люди, казали, що ми дуже сильна нація. Вони за нас вболівають не тільки у цих змаганнях, а й у війні. Після такої підтримки і таких щирих слів настрій у мене дійсно піднявся. Особливо, коли ти виходиш на помост, виконуєш підхід, а всі знають, що ти з України, і шалено підтримують. А якщо є відповідальний підхід, то весь зал зривається оваціями та криками. Це дійсно було дуже емоційно», - запевняє Віталій.

Перед змаганнями, як і будь-який інший спортсмен, Віталій Коломієць відчував хвилювання. Але для заспокоювання намагався зібратись з думками та слухав музику, переважно українську.

«На таких серйозних змаганнях, щоб не хвилюватись, я слухаю музику. В більшості випадків дійсно заспокоює саме музика. Зараз слухаю українських виконавців. А якщо заглянете в мій плейлист, то знайдете пісні від «Kalush» та інших виконавців. Також під час змагань виникають зовсім інші думки та увага концентрується навколо інших цінностей, ніж раніше. Почав усвідомлювати, що ти їдеш представляти свою країну на міжнародній арені, і це не просто якісь змагання, а можливість у такий спосіб показати та нагадати світу, що в твоїй країні йде війна. Можливо, й передати всі ці емоції та висловити наш біль представникам інших країн. Таким чином, знову наголосити на тому, що ця ситуація існує», - зауважує Віталій.

За словами чемпіона Європи Віталія Коломійця, наступна його ціль – виграти чемпіонат світу.

«За підтримку хочу подякувати Олексію Фурману, директору ТОВ «Козак+». А також Вадиму Мохнику та Івану Чупринку – моїм наставникам і товаришам, тренерам спортивної школи «Колос», - додає Віталій Коломієць.

Нагадаємо, Вінниці спортивні школи та клуби відновили свою роботу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак та зі сторінки у Фейсбуці Віталія Коломійця.

Читайте також