menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Ретро-бал, карнавали та майстер-класи: що очікується у громадах Вінниччини на новорічні свята

19.12.2021 09:15

Громади Вінниччини розповіли про передноворічну підготовку до свят та про заходи, які будуть доступні кожному

Новорічні свята з нетерпінням очікує кожний. Це чарівна атмосфера, приємні враження, незабутні емоції. Підготовка до Дня Святого Миколая чи Нового року починається заздалегідь, адже потрібно все ретельно продумати, щоб рівень святкування був на висоті. Інформаційна Вінниччина поцікавилась, як готуються до новорічних свят громади Вінниччини. 

Бершадська міська рада 

Святкування новорічних свят цього року суттєво відрізнятиметься від минулорічного, яке через карантинні обмеження проходило для вкрай обмеженої аудиторії глядачів, частина заходів проходила дистанційно. Цьогоріч планується розширити глядацьку аудиторію. Також у громаді проведуть традиційний фестиваль «Різдвяне диво 2022» на головній площі міста Бершадь.  

До дня Святого Миколая та напередодні Нового року заплановано провести театралізоване масове гуляння просто неба за участю кращих колективів громади.  

Особливістю цьогорічних зимових свят стане придбання банера для облаштування фотозони. 

Хмільницька міська рада 

Цикл новорічних заходів розпочнеться з відкриття головної ялинки в міському парку культури і відпочинку імені Шевченка. Вже 19 грудня на Святого Миколая пройде анімаційно-розважальна програма «Зимова казка»: розваги для дітей та різноманітні конкурси. Крім цього, на території парку встановлять яскраві фотозони та зимові інсталяції. 

До того ж, в приміщенні Будинку культури відкриють Резиденцію Святого Миколая. В першій половині дня тут всі матимуть змогу замовити бажання, отримати солодкий подарунок та зробити пам’ятне фото з Миколаєм. 

31 грудня в міському парку культури і відпочинку пройде концертно-розважальна програма «Зустрічаймо, Новий рік!». 

Особливістю цьогорічних зимових свят стане 15-ти метрова штучна ялинка, оздоблена світлодіодними гірляндами, світловими прикрасами у формі зірок та сніжинок. А верхівку прикрашатиме півтора метрова верхівка. Проведення ярмарків чи фестивалів не передбачено. 

Могилів-Подільська міська рада 

На проведення святкових заходів, відповідно до розпорядження міського голови, виділили близько 120 тисяч гривень. Через карантин заходи перенесені в онлайн-формат. Проте, буде збережено традицію святкової ілюмінації на вулицях та прикрашення Могилів-Подільської ТГ. Крім цього, на Європейській площі встановлять вертеп й фотозону. Ялинку прикрасять новими світлодіодними гірляндами та ялинковими прикрасами.  

Літинська селищна рада 

Розпочнуться заходи iз традиційного відкриття новорічної ялинки «З передзвоном на поріг вже ступає Новий рiк». 3 20 грудня 2021 року по 5 сiчня 2022 року працюватиме Резиденція Святого Миколая з новорічно-різдвяними інсталяціями. А на базі закладiв культури територіальної громади проведуть конкурсно-розважальні ігрові програми, святкові концерти, покази мультиплікаційних та художнiх фільмів на новорічно-різдвяну тематику. Творчi майстернi «Майстерня чарiвника» запропонують відвідувачам майстер-класи та воркшопи з виготовлення ляльки-мотанки «Коляда», новорiчних прикрас та подарунків своїми руками. 

Зважаючи на карантинні обмеження, фестиваль пiснi «Рiздвянi дзвiночки» за участi аматорських колективів та окремих учасників пройде у форматі онлайн. 

Агрономічна сільська рада 

Початок святкування новорічних свят розпочалось ще з 16 грудня – виставки творчих робіт вихованців гуртків «Новорічна казка» та 17 грудня – майстер-класу з виготовлення новорічних прикрас для дітей. А вже 19 грудня привітають з Днем Святого Миколая святковим дійством «В дитинства край їде Святий Миколай» та свято «Святий Миколай, прийди до нас», орієнтоване на дитячу та різновікову аудиторію відповідно.

Ближче до Нового року, починаючи з 25 грудня, розпочнеться проведення інших заходів. Це, насамперед, новорічний концерт «Вітаєм з Новим роком!», карнавал «Новорічна феєрія», новорічно-різдвяне віншування «Ой дай, Боже, вечір добрий!», конкурсно-розважальна програма «З новим роком, друзі» та концерт «Новорічний подарунок». 

Козятинська міська рада 

Розпочнеться святкування з 22 грудня, адже саме цього дня у Козятинській міській бібліотеці пройде майстер-клас «Новорічні прикраси». Наступного дня жителів громади очікує виставка «Дивовижно плетена краса» та «Ялинкові прикраси з бабусиної скриньки».

Потім у громаді пройдуть вистава «Ніч перед Різдвом» та різдвяні майстер-класи. Крім цього, новорічні програми: «З новим Роком!», «Новорічна феєрія», «Зимова казка» та «Новорічні візерунки». Далі будуть лялькові вистави, новорічні та розважальні програми, театралізований концерт, інтерактивний вертеп, карнавал та ретро-бал. 

Барська міська рада 

У громаді планується лише два типи новорічних заходів. Це театралізоване свято «Зустрічаймо Миколая» та відкриття новорічної ялинки , що пройде 19 грудня. Також буде різдвяне дійство – відкриття вертепу з виставою «Маленький принц» – 25 грудня. 

Усі заходи у громадах проводитимуться відповідно з дотриманням карантинних норм. 

 

Благодійницькі акції 

Бершадська міська рада 

До новорічних свят традиційно проводитимуться такі благодійні акції, як вручення безкоштовних новорічних подарунків та солодощів для найменшої категорії населення. Службою у справах дітей Бершадської міської ради ініційовано благодійну акцію до дня Святого Миколая для дітей нужденних сімей територіальної громади.  

Хмільницька міська рада 

Працівниками інтернет-центру КЗ «Бібліотека для дорослих» проводиться різдвяна акція «Допоможемо дітям разом». Зібрані під час акції дитячі іграшки, подарунки, солодощі та одяг будуть передані до дитячих будинків.  

Могилів-Подільська міська рада 

Оскільки новорічні заходи будуть проводитись в основному в онлайн режимі, тому і багато благодійницьких акцій немає. Але будуть безкоштовно роздаватись подарунки дітям від Святого Миколая. 

Козятинська міська рада 

До Дня святого Миколая проводиться ряд благодійницьких акцій. А також заплановані вистави для пільгових категорій з врученням подарунків. 

Інформаційна Вінниччина вітає усіх з прийдешнім Днем святого Миколая. Бажаємо вам зимового дива, здійснення мрій та сімейної атмосфери свят.

Нагадаємо, на Вінниччині зібрали більше 20 тонн новорічних подарунків для військових. 

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.  

Фото: з вільних джерел, сторінки у Facebook

Читайте також