menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Триумфальний рік Вінниччини: масові перемоги у спорті, культурі та освіті у 2023

30.12.2023 13:45

В територіальних громадах Вінниччини розповіли про перемоги на чемпіонатах, конкурсах та олімпіадах в 2023 році

У 2023 році мешканці громад Вінниччини активно брали участь у обласних, Всеукраїнських та міжнародних спортивних змаганнях. Не відставали також і діячі культури та освіти, яки перемагали у різноманітних творчих конкурсах та на учнівських олімпіадах. Загалом громади Вінниччини цьогоріч показали активну залученість до спортивного та культурного життя області та усієї України, повідомляє I-VIN.INFO.

Учні закладів загальної середньої освіти в Барській громаді посіли 7 призових місць в третьому етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, одне призове місце в третьому етапі XIII Міжнародного конкурсу ім. Т. Шевченка та одне призове місце в третьому етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Заради честі, миру і майбутнього» Номінація «Література».

За результатами молодіжних спортивних ігор серед школярів Жмеринського району у 2022-2023 навчальному році команди Барської ТГ вибороли перше місце у змаганнях із баскетболу 3х3 серед юнаків та дівчат та перше місце у змаганнях із волейболу серед юнаків.

Щороку мешканці Брацлавської громади приймають участь в обласник змаганнях, олімпіадах, конкурсах та чемпіонатах, загалом у 2023 році: сім мешканців громади стали переможцями обласної «Всеукраїнської учнівської олімпіади ІІІ тур 2022-2023 рік», та двоє мешканців здобули перемогу в обласному конкурсі імені Тараса Шевченка.

За 2023 рік спортсмени Вінницької громади посіли 1494 перших та призових місць на чемпіонатах і Кубках України. Також у міських та обласних змаганнях спортсмени посіли 2114 призових місць

Учасниками 641 різнорівневих конкурсів, фестивалів, виставок, олімпіад, які проходили в 13-ти країнах світу стали понад 2200 учнів мистецьких шкіл та вихованців клубних закладів Вінницької громади, призерами стали близько 1500 учнів.

Учні закладів освіти Крижопільської громади в цьому році мали наступні досягнення:

- Всеукраїнський конкурс «Лайфхаки з української мови» 4 учнів отримали диплом I ступеня, 4 - ІІ ступеня, 1 — ІІІ ступеня;

- Всеукраїнський конкурс «Тварини наші друзі» - I I місце;

- Міжнародний конкурс «Лялька Тільде» - Гран-прі;

- ІІІ епат Всеукраїнських олімпіад з польської мови I місце.

В спорті учні мали такі результати:

- Чемпіонат України з футзалу Екстра ліга U—17 - 2 місце у фінальній частині (перша ліга) 8 учасників;

- Чемпіонат області з футболу U-19 – 4 місце з 10 команд 18 учасників;

- Чемпіонат області з футболу за програмою обласної гімназіади 2 місце 18 учасників.

- Чемпіонат області з волейболу Дитяча ліга хлопці 2007 р.н., 2 місце, 10 учасників;

- Чемпіонат області з волейболу за програмою гімназіади дівчатка, 2007 р.н., 2 місце 10 учасників;

- Чемпіонат області з волейболу дівчатка 2009 р.н., 2 місце 10 учасників;

- Кубок області з футзалу 2006 р.н. 3 місце, 10 учасників;

- Кубок області з футзалу 2007 р.н. 1 місце, 10 учасників.

Серед школярів Немирівської ТГ маємо трьох переможців Всеукраїнських олімпіад, 20 переможців обласних олімпіад, шість переможців спортивних змагань та 66 переможців різноманітних конкурсів.

Всеукраїнські змагання:

1) Легка атлетика – 2 переможці;

Обласні змагання:

1) Бокс – 6 переможців та призерів;

2) Футбол – 23 переможця та призера;

3) Пауерліфтинг – 31 переможець та призер;

4) Легка атлетика – 12 переможців та призерів;

5) Тхеквондо – 50 переможців та призерів.

У Студенянській громаді в обласних та всеукраїнських конкурсах та олімпіадах перемогли 134 мешканці громади.

Теплицька громада може пишатися п’ятдесятьма мешканцями, які здобули перемогу на восьми обласних, двадцяти Всеукраїнських та одинадцяти міжнародних змаганнях/ конкурсах/ олімпіадах/ чемпіонатах/ фестивалях.

У Тростянецькій громаді 398 мешканців які перемогли на обласних та Всеукраїнських змаганнях, конкурсах, олімпіадах та чемпіонатах.

Як можна побачити, навіть в умовах повномасштабної війни, що триває, мешканці громад Вінниччини не забувають про саморозвиток в фізичному, культурному та освітньому напрямках. 2023 рік виявився доволі продуктивним на різноманітні конкурси, змагання та чемпіонати, а мешканці громад Вінниччини достойно проявили себе на цих заходах.

Читайте також, спорт проти війни: спортивна спільнота Вінниччини підбила підсумки 2023 року.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: lviv-rda.gov.ua

Читайте також