menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Спорт проти війни: спортивна спільнота Вінниччини підбила підсумки 2023 року (ФОТО)

29.12.2023 15:05

ХIV Конференція Вінницької територіальної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос»

Партнерська публікація

Повномасштабна війна, що триває вже майже два роки, унеможливлює розвиток в багатьох суспільно важливих сферах. Проте, в 2023 році на Вінниччині активно розвивалась фізкультурно-оздоровча та спортивна діяльність. Вчора у Вінниці пройшла конференція за участі голів громад Вінниччини, громадських організацій, представників влади та активних організаторів фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів. На цій конференції підбивали спортивні підсумки 2023 року, повідомляє I-VIN.INFO.

Обговорення відбувалось в рамкахХIV Конференції Вінницької територіальної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос».

Участь в конференції взяв голова Всеукраїнської спортивної організації «Колос» Олександр Мендусь. Він розповів про практичну важливість розвитку фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності в умовах війни.

«Я, як і всі ви, спілкуюся із хлопцями, які зараз воюють. Одного разу мені подзвонив футболіст, з яким ми пересікались на змаганнях, і сказав: «Якби не той футбол, що навчив мене бігати, падати та викручуватись, я б вже п’ять разів загинув». Він сказав, що вдячний нам за організацію спортивних змагань в минулому, адже це дало змогу йому загартувати тіло і дух та вижити на страшній війні. Такий приклад красномовно описує важливість нашої діяльності, адже спортивні навички в прямому сенсі допомагають нашим захисникам воювати у надскладних умовах», - зазначив Олександр Мендусь.

Під час конференції прозвітували про діяльність обласної спортивної організації «Колос» у 2023 році та співпрацю з Благодійним Фондом «МХП-Громаді».

Також, в рамках конференції, обговорили план роботи Вінницької територіальної організації «Колос» на 2024 рік, а також анонсували календарний план фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів, що будуть проведені в наступному році.

За словами заступниці начальника управління спорту Вінницької ОВА Наталії Токар, навіть у період повномасштабної війни, діяльність організації стала неабияким каталізатором для розвитку спорту в регіоні.

«Ви проводите, дійсно, показову роботу з громадами в напрямку спортивної діяльності. Завдяки вашій організації, як би це парадоксально не було, спорт розвивається ще краще ніж до початку повномасштабної війни. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю з «Колосом» наступного року», - каже Наталія Токар.

Спортивна організація «Колос» активно співпрацює з Благодійним Фондом «МХП-Громаді», тож для підведення підсумків спільної діяльності конференцію відвідав керівник напрямку соціального розвитку Благодійного Фонду «МХП-Громаді» Петро Андрієць.

«Одним з пріоритетних напрямків нашого благодійного фонду є проєкт «Громадське здоров’я». Співпраця з «Колосом» у нас почалась з грудня 2022 року. В цьому році ми проводили спільні заходи і в межах Тульчинської громади, проводили виїзну нараду та спортивні змагання в місті Берегове на Закарпатті, а також ряд інших заходів. Наші організації вже багато чого зробили разом і наступного року плануємо зміщувати акценти на роботу з демобілізованими ветеранами, але й не будемо забувати і про роботу з молоддю», - розповів Петро Андрієць.

У 2023 році Вінницька обласна спортивна організація «Колос» проводила змагання серед територіальних громад, змагання серед аграріїв «Колос-АГРО», серед голів територіальних громад, змагання з волейболу та футболу серед ветеранів, змагання «Олімпійська надія» серед учнів з важкої атлетики, греко-римської боротьби та дзюдо, легкої атлетики, хокею на траві та волейболу. Також проводились змагання серед юнаків та дівчат з футболу «Золотий КолосОК», змагання серед спортивних родин та багато інших.

В цьому році проведено 48 обласних фіналів. Команди та спортсмени Вінниччини взяли участь у 15 Всеукраїнських фіналах.

«Благодійний фонд «МХП – Громаді» в цьому році надав кошти на придбання спортивних призів переможцям та призерам наших змагань. Це комплекти форм, м’ячі, рюкзаки, футболки та інше. Завдяки цьому наші змагання стали популярнішими та розшири географію. Вони набули тієї масовості та патріотизму, а також стали майданчиками для особистісного піднесення особливо для найменших українців та українок», - розповіла заступниця голови Вінницької обласної спортивної організації «Колос» Світлана Коновалова.

В календарний план Вінницької обласної організації «Колос» на 2024 включили близько 80 фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів. Зокрема, буде проведено 13 змагань з окремих видів спорту та 16 комплексних заходів.

«Наступного року буде 14 основних напрямків діяльності. Дитячі та дорослі заходи з десяти видів спорту, серед ветеранів – з п’яти видів спорту. Змагання серед аграріїв, змагання серед студентів аграрних вищів, змагання серед учасників бойових дій. Також плануються комплексні змагання серед міських, селищних та сільських територіальних громад, змагання серед депутатів різного рівня, серед голів громад та старост та серед керівників територіальних осередків «Колоса». Наступні напрямки - це сімейні змагання та турнір пам’яті нашого колеги Володимира Бродовського», - анонсував заступник голови Вінницької спортивної організації «Колос» Валерій Швець.

2023 рік був надзвичайно продуктивним в плані спортивного розвитку Вінниччини, підсумував голова ВТО ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк:

«В умовах протистояння російській агресії спортивному товариству «Колос» вдалося витримати високу планку розвитку спорту в громадах та запровадити багато нових проєктів. Партнерські стосунки і співпраця з громадами стали запорукою підтримки обдарованої молоді, зміцненнянаціональноїєдності та консолідації українського суспільства навколо спорту».

Читайте також, талант, труд та триумф: досягнення Вінницької СДЮСШОР з легкої атлетики у 2023 році.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також