menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Шестеро вінничан здобули «срібло» та «бронзу» на чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств ММА

07.08.2023 15:35

Збірна України стала найкращою на цих змаганнях

В місті Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати) з 2 по 5 серпня проходив чемпіонат світу зі змішаних єдиноборств ММА серед дітей, юнаків та юніорів. І Збірна України третій рік поспіль виборює перше місце. У складі збірної змагались семеро представників з Вінниччини. З них п’ятеро здобули «срібло» і один – «бронзу», повідомляє I-VIN.INFO.

«Спортсмени нашої федерації постійно готуються до змагань, тому що протягом року у нас проходять відбіркові змагання та різноманітні всеукраїнські турніри. Відтак, «збірники» завжди в тренувальному процесі. Згідно з результатами травневого чемпіонату України, що відбувся саме у Вінниці, у нас уже була сформована збірна. Тобто, спортсмени, які зайняли 1-2 місця, автоматично потрапили у національну збірну і почали ще більш плідну підготовку до чемпіонату світу зі своїми тренерами у клубах», – розповідає керівник та тренер Вінницької обласної федерації змішаних єдиноборств ММА Володимир Соляр.

Вінницьку область на змаганнях представляли чотири дівчини та троє хлопців. Вони родом з Хмільника, Тульчина, Чечельника, а також Тростянця.

Так, срібними призерами стали :

– Мирослава Бочук у віковій категорії 14-15 років, до 44 кілограмів (СК «Гепард» м.Тульчин /Легіон-13 м.Вінниця)

– Єва Буженко у віковій категорії 14-15 років, до 57 кілограмів (СК «Гепард», м.Тульчин)

– Роман Косаківський у віковій категорії 12-13 років, до 62 кілограмів (СК «Сапсан», Чечельник)

– Дмитро Коломійчук у віковій категорії 14-15 років, до 67 кілограмів (СК «Боєць», м.Хмільник)

– Анастасія Городівська у віковій категорії 16-17 років, до 52 кілограмів (СК «Боєць», м.Хмільник)

«Бронзу» здобув Роман Грабчак у віковій категорії 12-13 років, до 31 кілограма (СК «Ілля Муромець», Тростянецького району). Також, за словами Володимира Соляра, показала хороший результат поєдинків Олена Калачик у віковій категорії 12-13 років (до 40 кілограмів), проте не дотянула до нагороди.

«Конкуренція на таких змаганнях завжди присутня, адже це чемпіонат світу, на який зʼїхались кращі бійці з різних країн. Наші спортсмени змогли показати достойний результат. Вони дійшли до фіналу, здолавши на своєму шляху бійців з Ірану, Казахстану, Узбекистану, Італії, Індії, Ірландії, США, Північної Африки та Таджикистану. Тим самим, принесли нагороди в скарбничку нашої збірної для загальнокомандної перемоги», – зауважує керівник та тренер Вінницької обласної федерації змішаних єдиноборств ММА.

За підсумками чотирьох днів змагання Збірна України виборола 11 золотих, 16 срібних та 17 бронзових нагород та посіла перше загальнокомандне місце на чемпіонаті світу. Змагання проводилися за трьома віковими категоріями 12-13 років, 14-15 років та 16-17 років зібрали понад 600 спортсменів із 47 країн світу.

Збірна України була представлена 22 спортсменами у віковій категорії 12-13 років, 24 спортсменами у віковій категорії 14-15 років, 23 спортсменами у віковій категорії 16-17 років. Тренерський штаб складався з 28 осіб.

В результаті Збірна України стає найкращою на чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств ММА серед дітей, юнаків та юніорів третій рік поспіль.

«Сьогодні ми повертаємось додому, все аналізуємо і готуємось до нового спортивного сезону. Вже 14 серпня двоє наших бійців вирушають на тренувальний збір до Карпат, де будуть готуватись до Кубку України та Чемпіонату світу серед молоді», – підсумовує Володимир Соляр.

Додамо, що чемпіонат відбувся на «Mubadala Arena» у Zayed Sports City під патронатом Його Високості Шейха Халеда бін Мохамеда бін Заїда Аль-Нахайяна.

Тренери найкращих вінницьких спортсменів Сергій Городівський та Дмитро Таранець. Впевнені, що у їхніх вихованців попереду ще багато нагород найвищого ґатунку.

Нагадаємо,майбутні футболісти змагалися на літньому Кубку Вінницької області.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото надані Володимиром Соляром



Читайте також