menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Школярка з Вінниччини допомагає ЗСУ попри важкий стан здоров’я

15.02.2023 13:20

Дівчинка передала на підтримку військових кошти, які збирала протягом шести місяців

Ідея допомагати Збройним силам України у маленької вінничанки Ульяни виникла давно. Одним з її бажань була організація ярмарку у школі, аби зібрати кошти бійцям. Наразі це реалізувати досить складно, адже Ульяна перейшла на домашню форму навчання. Сьогодні I-VIN.INFO розповість історію онкохворої дівчинки, яка, незважаючи ні на що, хоче допомагати військовим України.

«Ми дізнались про хворобу, коли Ульяні було два роки. Вже коли виповнилось чотири, їй зробили дві операції. Все було нормально шість з половиною років. Проте в 2020 році пішов рецидив на друге око і ми відразу почали лікування. Операції нам не підходять, тому що тоді вона не зможе бачити взагалі. В результаті, на праве око Ульянка не бачить, а на ліве – тільки кілька відсотків. Прогнозів лікарі не дають ніяких, адже не знають, як поведе себе хвороба. Донька проходила хіміотерапію 19 місяців, але що буде далі – невідомо. Будемо сподіватися тільки на краще. Та ми безмежно вдячні нашим бійцям, тому що саме завдяки ЗСУ ми змогли залишитись в Україні та продовжити лікування», - розповідає мама дівчинки Інна Сікорська.

Пані Інна уточнює, що донька проходить лікування у Вінниці. Вона додає, що їх родина не відкривала збір коштів, але небайдужі люди все рівно допомагали. Так, у 2014 році на лікування дівчинки оголосили збір коштів волонтери – Павло Мигун разом з сестрою. Спільно із селянами вони перерахували 2000 гривень для дівчинки. А коли вчителі дізнались про Ульянчину хворобу, то теж зібрали майже 2000 гривень. 

«Ульянка навчається у сьомому класі. В країні воєнний стан і нам під час повітряних тривог доводиться йти в укриття. Тому її батьки цього року написали заяву для переведення дитини на домашню форму навчання. Це дуже комунікабельна, розумна, щира, добра дівчинка, яка завжди готова допомогти. Навіть ніколи не помічала, щоб вона ображалась на когось чи тримала образу. Таких дітей зараз досить небагато. Попри стан здоров’я вона вчиться на високому рівні. У неї також є друзі, з якими вона періодично бачиться, тобто однокласники підтримують з нею зв’язок. І ще вона захоплюється домашніми тваринками і часто розповідає щось про своїх улюбленців – котиків», - каже класна керівниця Ольга Мацюк. 

Так, попри все Ульянка не здається, вірить, що їй вдасться організувати якусь ярмарку чи ще щось придумати, щоб зібрати кошти для ЗСУ.

«Донька дуже хотіла зробити це у своїй школі. Водночас, більшість часу вона проводить на лікуванні та вдома. А тут перед новим роком Ульяна вирішила відкрити свою скарбничку з монетами, в яку збирала кошти близько шести місяців. Ходила, мене запитувала, що їй з ними робити, я й відповіла, що як нема куди діти, то віддай військовим. Тоді якраз у їх школі збирали продукти для нашої армії. В неї було стільки радості, що вона зможе чимось допомогти нашим бійцям! І хоч це н велика сума, 1500 гривень, але донька з радістю їх передала», - розповідає пані Інна.

Довідково: 

Сьогодні, 15 лютого, у всьому світі відзначається Міжнародний день онкохворої дитини (International Childhood Cancer Day, ICCD). Ця дата відзначається організаціями, які входять до складу Міжнародної конфедерації батьків онкохворих дітей. З 2003 року заходи з нагоди цього дня проводяться і в Україні. Це не день відчаю, а свято перемоги малюків і дорослих, лікарів, родичів хворих і всіх, хто не байдужий до чужого горя, над страшною недугою – злоякісними пухлинами. 

Злоякісні новоутворення у дитячому віці залишаються одним з найбільш важких захворювань у світі. У відділенні дитячої онкології Національного Інституту Раку щорічно виконується близько 300 складних оперативних втручань. На лікуванні перебувають діти віком від 0 до 18 років, із всіма видами злоякісних новоутворень.

Нагадаємо, «Ми обов’язково переможемо»: Наталя Заболотна.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: надані Інною Сікорською та Ольгою Мацюк


Читайте також