menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Шлях до національної свідомості: квест «Нескорена молодь» пройшов у Вінниці (ФОТО)

12.09.2023 18:30

Знання історії, навички поводження зі зброєю та першої домедичної допомоги: молодь змагалась у Центральному парку Вінниці

Патріотичне виховання та формування національної свідомості у молоді – в наш час усі розуміють важливість цих двох завдань. Саме тому сьогодні студенти та студентки вищих навчальних закладів Вінниччини змагались між собою на квесті національної ідентичності «Нескорена молодь», повідомляє I-VIN.INFO.

Цей квест проходив у рамках Тижня громадянського суспільства, який є одним із головних заходів національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства України.

«Наше суспільство є активним. Щоб залучати молодь до розвитку, до впливу на громадянське суспільство, ми ініціювали квест національної ідентичності «Нескорена молодь». Перш за все, цей захід дасть молоді можливість продемонструвати свої знання та навички з надання першої медичної допомоги, поводженні зі зброєю, військовим спорядженням. Студенти та студентки також покажуть свої знання з права та історії України», - розповідає директорка департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОВА Світлана Юзвак.

До організації квесту долучилось головне управління ДСНС у Вінницькій області, Національна гвардія, військові та Червоний Хрест.

Участь в цьому заході взяли команди з наступних вищих навчальних закладів Вінниччини:

1) Вінницький національний технічний університет;

2) Вінницький державний педагогічний університет;

3) Донецький національний університет імені Василя Стуса;

4) Вінницький навчально-науковий інститут економіки Західноукраїнського національного університету;

5) Вінницький торгівельно-економічний інститут Державного торгівельно-економічного університету;

6) Вінницький національний аграрний університет;

7) Комунальний заклад вищої освіти «Вінницька академія безперервної освіти.

До складу кожної команди входило шість осіб – троє юнаків та троє дівчат. Команди на швидкість змагалися на одинадцяти різноманітних локаціях, які були розміщені по всій території Центрального парку.

За правилами квесту капітани кожної команди витягали номер, який відповідав першій локації, яку вони мають пройти. На кожній локації знаходились члени журі, які оцінювали навички учасників та учасниць від 1 до 10 балів. У підсумку команди пройшли усі одинадцять локацій, по сумі балів за кожну з них і визначилися переможці.

Найбільш спритною та вправною виявилась команда Вінницького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету. Друге місце посіли студенти Вінницької академії безперервної освіти. А колектив Донецького національного університету імені Василя Стуса замкнув трійку лідерів.

Переможці та учасники квесту отримали незабутні враження, цінний досвід та пам’ятні призи.

Читайте також, «Вінниця буде в авангарді відновлення України»: представник Німеччини про новий проєкт.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер та департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОВА

Читайте також