menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Співпраця, партнерство, обмін досвідом: представники громад на конгресі у Польщі (ФОТО)

У польських Миколайках стартував VIII Європейський Конгрес місцевого самоврядування

Всі українці переконані у своїй перемозі над ворогом. І розуміють, як важливо будувати стратегію розвитку України після перемоги. У цьому суттєву роль грає налагодження партнерства з дружніми країнами. Саме з метою подальшої плідної роботи для відбудови України численна українська делегація бере участь в VIII Європейському Конгресі місцевого самоврядування. Стартував він сьогодні, 6 березня, у місті Миколайки, Польща, повідомляє I-VIN.INFO.

«Зосереджений на темі залучення інвестицій задля успішногорозвитку нашої громади, - ділиться своїми очікуваннями голова Яришівської територіальної громади Могилів-Подільського району Вінницької області Олександр Кухарчук. - Такі заходи завжди дають можливість знайти партнерів та почути про інноваційні підходи роботи органів місцевого самоврядування».

Активний нетворкінг чекає на усіх учасників VIII Європейського Конгресу місцевого самоврядування. Усіх цікавить співробітництво та налагодження партнерських відносин.

«Тутє можливість завести нові знайомства, нові партнерства, відкрити для себе нові горизонти. А також поділитись ідеями, своїм хорошим і нехорошим досвідом. Нехорошим - щоб не повторюватипомилки інших. Досвід веде до успіху тих людей, які робили помилки, але не зупинялись і все одно йшли вперед», - говорить депутатка Рудківської міської ради Львівської області Ірина Семко.

Серед інших значущих тем, що розглядаються на дискусійних панелях Конгресу, і тема поводження з побутовими відходами. Нею особливо цікавиться голова Водяницької селищної ради Черкаської області Руслан Каюк. Адже в громаді розробляють програму поводження з твердими побутовими відходами.

А депутатка Білогірської селищної ради Шепетівського району Хмельницької області Людмила Баранчук впевнена, що нові знайомства дають нові можливості:

«Завдяки Конгресу ми можемо залучати інвестиції для нашої громади. Хочемо, щоб наші громади розвивались попри те, що в України триває війна».

На VIII Європейський Конгрес місцевого самоврядування приїхав також народний депутат України, колишній спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков. І першою відвідав панель «Рік після початку повномасштабної війни в Україні: роль та виклики польських місцевих органів влади».

Нагадаємо,«Ти або в ЗСУ, або для ЗСУ»: одеський волонтер про допомогу українським захисникам.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Тетяна Щербатюк




Читайте також