menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Спорт був, є і буде послом миру»: на Вінниччині провели футбольні змагання серед дівчат (ФОТО)

04.06.2023 15:20

Кубок чемпіонату «Золотий колосок» знайшов свого переможця

Вчора у Шаргороді провели фінальну частину обласних змагань «Золотий колосок» серед дівчат 2008-2009 року народження на підтримку ЗСУ «З Україною в серці, з вірою у ЗСУ!». На футбольному полі змагалися 4 команди: Літинська, Шаргородська, Барська та Мурованокуриловецька територіальні громади. I-VIN.INFO побував на змаганнях та розповість подробиці.

Цього разу на майданчику зібралися юні дівчата, які прагнули здобути першість. Традиційно перед початком гри учасники команд заспівали гімн України. 4 червня відзначається День пам’яті загиблих дітей через російську агресію. Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять всіх Героїв України, загиблих дітей та мирних жителів нашої держави, які загинули внаслідок військових дій.

Як зазначив міський голова Шаргорода Володимир Барецький, йому приємно, що фінальні ігри проводяться у його рідному місті.

«Маємо хороший стадіон та спортивну базу. Звісно, ще багато треба удосконалити, проте міська рада над цим питанням працює. Прагнемо ще більше зробити. Сьогодні важкі часи. І коли питають, чи треба щось організовувати, кажу: «Треба!». Життя продовжується. Наші воїни відстоюють нашу територіальну цілісність на фронті. А ми тут своєю працею, змаганнями підтримуємо їх», - каже Володимир Барецький.

Для I-VIN.INFO він зазначив, що в громаді прагнуть заохочувати дітей до участі у спортивних змаганнях та розвивати й інші фізкультурно-оздоровчі напрямки серед молоді і дорослих. Голова Вінницької територіальної організації «Колос» Сергій Татусяк зазначив, що організатори потужно підготувалися до заходу. Щиро подякував за готовність і надалі підтримувати бажання молоді займатися спортом.

«Шаргородці завжди намагаються бути правофланговими у всіх ініціативах. Впевнений, цей захід – це демонстрація вашого прагнення перемагати на всіх «фронтах». Хоча ми сьогодні тут перебуваємо на змаганнях, але ви своїм завзяттям та духом переможців підтримуєте військових на передовій. І ми знаємо, як це для них важливо. Маємо гарні комунікації, спілкуємось з ними, розказуємо про змагання. І наші спортсмени-військові щасливі чути про проведення таких заходів. І це правильно, тому що спорт був, є і буде послом миру», - зауважив Сергій Татусяк.

За словами голови місцевого осередку ВФСТ «Колос» у Шаргородській територіальній громаді Олега Сікорського, сьогодні радий бачити всі чотири команди, проте вболіватиме за Шаргород.

«Очікую, що це буде потужна боротьба. Всі налаштовані тільки на перемогу, тому буде надзвичайно цікаво. Наші дівчата теж налаштовані позитивно», - каже Олег Сікорський.

У першій грі зустрілися команди з Мурованих Куриловець проти гравчинь з Бару. Потужно грали обидві команди, але все ж за майстерністю кращою була Барська громада. Далі зустрічались команди з Шаргорода та Літина. Гра завершилась з рахунком 0:0, тому переможець матчу визначався через серію пенальті. Близько 15 хвилин проходив цей етап визначення кращої команди. Футболістки активно підтримували один одного, і не бажали поступатися супернику. Лише 21 серія пенальті поставила всі крапки на «і» та визначила переможців у цій грі. Ними стали гравчині з Літина, які пройшли до вирішальної гри за 1-2 місце.

У заключній грі за 3 та 4 місце зустрічались команди Шаргорода і Мурованих Куриловець. Знову було не просто визначити переможця. Матч завершився перемогою Шаргородської громади, яка здобула третє місце, а четверте місце – Муровані Курилівці.

Перед наступною грою I-VIN.INFO поспілкувався футболісткою з Літинської команди Юліаною Мельник. Вона займається футболом майже рік і обожнює цей вид спорту.

«Я часто граю у захисті, проте інколи ставлять у роль нападаючої. Сьогодні дуже хвилювалася, коли пробивала пенальті. Більше 20 пенальті пробивали і все ж виграли. Були і успішні, і не успішні, проте гра сподобалась. У цій грі дуже очікую перемоги. Будемо дуже щасливі, якщо здобудемо перше місце», - каже Юліана.

Ось і настав вирішальний момент, який визначав переможця обласних змагань «Золотий колосок» серед дівчат 2008-2009 року народження.

У грі за переможця чемпіонату зустрились футбулістки Бару та Літина. Обидві команди грали на рівних. Потужно пасували м’яч, намагалися пробити у ворота. Проте знову нічия – 2:2. Серія пенальті визначила кращу команду. Отож, перше місце здобула Літинська територіальна громада. А «срібло» отримала команда з Бару. Всіх спортсменок нагородили призами, медалями, грамотами та вручили кубки.

Кращою гравчинею Мурованих Курилівців стала Софія Мельничук.

А з команди Шаргородської громади відзначили Анастасію Барбелюк. Із Барської громади кращою спортсменкою стала Анастасія Галецька, а з команди Літинської громади – Іванна Пасека. Персональний приз від тренера вінницької команди Юрія Наровицького отримала гравчиня Анна Пневська.

Як зазначив у заключному слові до учасників заходу Сергій Татусяк, у планах на майбутнє підтримувати команди й надалі та провести подібні змагання у інших громадах.

Читайте також, конкуренція із японцями, рекорд світу та ображений іранець: вінничанин Іван Чупринко розповів про перемогу на чемпіонаті світу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:  Руслана Сивак.

Читайте також