menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Спорт – здоров’я, а діти – наше майбутнє»: представники громад Вінниччини

12.06.2023 16:20

Представники громад Вінниччини розповіли, як у них розвивається спортивна сфера

Нещодавно у Вінниці громади змагались за звання «Найкраща спортивна громада Вінниччини 2023 року». Представники громад наголосили, що незважаючи на складнощі, з якими вони стикнулись після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, розвиток спорту залишається одним із головних пріоритетів, повідомляє I-VIN.INFO.

Так, голова Агрономічної сільської ради Сергій Сітарський каже, що у їх громаді підтримують усі види спорту. І оскільки громада ще молода, то спорт і туризм стоять на першому місці:

«Агрономічна школа зазвичай завжди була першою з розвитку туризму, і ми це продовжуємо. Наша команда з футболу в лізі Вінницького району досі тримає першість. А ось 27 травня вдалось провести змагання із велопробігу. Заняття таким видом спорту започаткували ще у 2021 році. Крім цього, у нас є катамарани для проведення активного дозвілля. Тож, на такий великий спортивний захід від «Колосу» їхали із задоволенням».

Про втілення нових проєктів говорив Яришівський сільський голова Олександр Кухарчук:

«У нас громада невелика, новостворена. Хоч активно працюємо, кожен на своєму «фронті», але під час війни набагато стало важче: не на все вистачає коштів. Але стараємось брати участь у всіх спортивних змаганнях. Як громадою, так і окремими спортсменами. Я особисто теж постійно долучаюсь до активностей, тому що входжу в Футбольну асоціацію мерів України».

Як зазначила секретарка Северинівської громади Надія Д’якон, у їхній громаді спортивний напрямок активно розвивають серед найменших:

«Спорт – здоров’я, а діти – наше майбутнє. Вони залюбки беруть участь у заняттях спортом. У нас також працюють «Активні парки» і, відповідно, є складений графік щоденних тренувань з різних видів спорту. На ці змагання приїхали в ветеранському складі, та є й спортсмени молодше. Сподіваємось, що будемо найкращими, адже це честь – представляти Вінниччину на Всеукраїнських змагань».

Ідею розвитку спорту серед дітей підтримав й заступник голови Станіславчицької громади Станіслав Гринчук:

«Робимо все можливо, тому що здоровий спосіб життя – пріоритет кожної громади. Починаючи із закладів освіти. Зрозуміло, що ті, хто колись займався спортом, чи заняттями, пов'язаними зі спортом, у більш дорослому віці намагаються не втрачати фізичну форму та зацікавленість до цього. У спортивному середовищі розвиваються й їхні діти. Ми постійно беремо участь у спортзаходах. Нещодавно були змагання серед різних вікових категорій, так званий, спорт ветеранів. Проте найпопулярніший вид спорту – футбол. Більшість членів нашої команди служать в лавах Збройних сил України».

Про активний розвиток спорту додає й Сутисківський селищний голова Леонід Дідух:

«Кожного року виділяємо кошти на роботу спортивних організацій. У нас є стадіон з тренажерами, два поля. У наших спортивних секціях працюють більше 250 чоловік. Найпопулярніший вид спорту – футбол, маємо аж три команди. Та розвиваємо одночасно важку атлетику, волейбол, тхеквондо тощо».

Нагадаємо,Северинівські спортсмени поїдуть на Всеукраїнські змагання.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак




Читайте також