menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Спортивна надія Вінниччини: кращих атлетів та атлеток області вітають із професійним святом (ФОТО)

09.09.2023 09:15

Сьогодні відзначають День фізичної культури і спорту

Спортсмени та спортсменки Вінниччини своїми досягненнями доводять, що вони є гідними представниками української нації, які прославляють свій рідний край та свою країну на весь світ. Сьогодні, у День фізичної культури і спорту, I-VIN.INFO згадує найкращих атлетів та атлеток Вінницької області.

Очільник Вінницької ОВА Сергій Борзов та голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий привітали спортсменів та спортсменок Вінниччини, а також їхніх тренерів та тренерок із професійним святом.

Дмитро ДАНИЛЕНКО – Заслужений майстер спорту України, чемпіон та призер чемпіонатів і Кубків світу, у складі збірної команди України, разом із Олегом Кухариком, Ігорем Труновим, Іваном Семикіним на байдарці-четвірці стали бронзовими призерами чемпіонату світу на олімпійській дистанції 500 м та здобули ліцензію на Олімпійські ігри-2024 з веслування на байдарках і каное.

Тренерка Дмитра – Світлана Михайлівна СЕРГУН – Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури та спорту України.

Роман КОКОШКО – майстер спорту України міжнародного класу, рекордсмен України, бронзовий призер чемпіонату Європи, переможець Кубку Європи зі штовхання ядра. Роман – олімпійська надія Вінниччини та України, атлет, який показав надзвичайний результат у легкоатлетичній дисципліні, розпочавши свою спортивну діяльність вже будучи студентом університету.

Тренерка Романа – Тетяна ДІДИК – майстер спорту України, тренер вищої категорії.

Валентина ГОНЧАРОВА – майстер спорту України міжнародного класу, чемпіонка світу зі стрільби кульової у стрільбі з пневматичної гвинтівки по рухомій мішені. Разом з Галиною Авраменко та Вікторією Рибоваловою здобули перемогу у командних змаганнях.

Валентина – тренер Данила ДАНІЛЕНКА – майстра спорту України міжнародного класу, який також став чемпіоном світу разом з товаришами по команді Денисом Баблюком та Ігорем Кізимою – у стрільбі з пневматичної гвинтівки по рухомій мішені.

Григорій ВОВЧИНСЬКИЙ та Ірина БУЙ – Заслужені майстри спорту України, чемпіони Параолімпійських ігор у Пекіні, багаторазові переможець та призери чемпіонатів та Кубків світу з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Олександр КАЗІК - Заслужений майстер спорту України, чемпіон Параолімпійських ігор у Пекіні, багаторазовий переможець та призер чемпіонатів та Кубків світу з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з порушеннями зору.  

Спортсмен – лідер та особистий тренер Олександра - Сергій КУЧЕРЯВИЙ – Заслужений тренер України.

Антон СЛУШНИЙ – майстер спорту України міжнародного класу, срібний призер Дефлімпійських ігор у Софії, призер чемпіонату Євопи з дзюдо серед спортсменів з порушенням слуху.

Тренер спортсмена – Микола КОСТЕНКО – Заслужений тренер України.

Сергій СЛОБОДЯНЮК – майстер спорту України, призер чемпіонату світу з баскетболу серед спортсменів з порушенням слуху.

Антон КОМАРОВСЬКИЙ – чемпіон Глобальних ігор 2023 року у Франції з легкої атлетики з бігу на 3000 м з перешкодами.

Тренер – Олег ПРИГОРНИЦЬКИЙ.

Мар'яна ШЕВЧУК – Заслужений майстер спорту України, чемпіонка Паралімпійських ігор, рекордсменка світу, чемпіонка та призерка чемпіонатів світу з пауерліфтингу, володарка лізензії на Паралімпійські ігри 2024.

Павло ТАРАСЮК – майстер спорту України, бронзовий призер чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное на олімпійській дистанції у складі байдарки-двійки разом з Андрієм Пензаєм.

Тренер – Роман КОПИСТИНСЬКИЙ – майстер спорту України, тренер вищої категорії, директор Вінницької обласної ДЮСШ ім. Юлії Рябчинської.

Маріна ЧОРНА – майстер спорту України, срібний призер Кубку світу з марафону з веслування на байдарках і каное на байдарці-одиночці на довгій дистанції – 19 км, та бронзова призерка на дистанції 3,2 км.

Тренери Маріни – Ганна БАЛАБАНОВА – Заслужений майстер спорту України, бронзова призерка Олімпійських ігор з веслування на байдарках і каное у складі байдарки-четвірки, учасниця 3-х Олімпіад та Роман КОПИСТИНСЬКИЙ.

Вінницька волейбольна команда «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» вперше в одному сезоні стали срібними призерами Кубку Ліги України та чемпіонату України професійної волейбольної Ліги України. Цей результат приніс команді виконання нормативу майстрів спорту України.

Головний тренер команди – Юлія ЯКУШЕВА – майстер спорту України, тренер вищої категорії, тренер збірної команди України U-21.

Важа ДАІАУРІ – Заслужений майстер спорту України, чемпіон Всесвітніх ігор, багаторазовий чемпіон світу, чемпіон Європи з сумо.

Тренер – Важа ДАІАУРІ – Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України.

Іван ЧУПРИНКО – Заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіон світу з жиму лежачи, рекордсмен світу.

Тренер Івана – Вадим Мохник – Заслужений тренер України, Майстер спорту України міжнародного класу.

Віталій КОЛОМІЄЦЬ – майстер спорту України міжнародного класу, бронзовий призер чемпіонату світу з пауерліфтингу, срібний призер чемпіонату Європи 2023 року. Тренер Іван Чупринко.

Читайте також, 25 мільйонів віддали за кар'єр із величезним боргом на Вінниччині.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Валентин Вінницький, mistonadbugom.com.ua, 33kanal.com, mms.gov.ua, suspilne.media

Читайте також