menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Спортивні перлини у слові та об'єктиві: вінницькі спортивні журналісти визнані кращими в Україні (ФОТО)

27.12.2023 15:35

НОК відзначив переможців Всеукраїнського конкурсу спортивних журналістів «Олімпійська Україна»

Цьогоріч Національний олімпійський комітет України відновив традицію нагородження найкращих спортивних журналістів та фотографів, які сприяють розвитку та популяризації олімпійського руху. Найкращими спортивними журналістами та фотографами України за версією НОК стали, зокрема, і троє вінничан, серед яких – журналістка I-VIN.INFO Руслана Сивак.

«Дякую за те, що висвітлюєте. Дякую за те, що критикуєте. Коли критика, дійсно, справедлива, я із нею погоджуюся. НОК завжди готовий виправляти свої помилки. Від вас багато чого залежить, тож ви маєте висвітлювати все максимально чесно. Сподіваюсь, ви і надалі будете допомагати нам у нашій спільній справі з популяризації та розвитку олімпійського руху в Україні», - звернувся до переможців конкурсу президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт.

Найкращим журналістом 2023 року у номінації «Друковане видання» став вінничанин Михайло Шафір. Його матеріали про олімпійські та неолімпійські види спорту можна побачити на шпальтах газети RIA, а також на сайтах «СічНьюз» та «20 хвилин».

«Я є координатором проведення обласного конкурсу серед спортивних журналістів вже десять років. Практично всі ці роки вінничани вигравали і на Всеукраїнському рівні. Одного разу журналісти Вінниччини забрали одразу вісім номінацій – це був абсолютний рекорд. В цьому році вінничани виграли в трьох номінаціях, що теж доволі непогано. На Вінниччині завжди працювали та продовжують працювати професійні спортивні журналісти, що доводить кількість переможців на цьому конкурсі в цей та попередні роки», - розповів голова Асоціації спортивних журналістів Вінниччини Михайло Шафір.

Вигравши у номінації «Дебют у спортивній журналістиці», відзнаку імені Олександра Мащенка отримала журналістка I-VIN.INFO Руслана Сивак. Вінничанка висвітлює спортивні події, робить інтерв’ю зі спортсменами та розповідає про розвиток спорту в нашій області.

«Я ніколи не асоціювала себе саме із спортивною журналістикою, але мені доводиться робити багато матеріалів на цю тематику, особливо про спортивні заходи, які проводить ВТО ВФСТ «Колос». Податися на конкурс мене, по суті, вмовив голова Асоціації спортивних журналістів Вінниччини Михайло Шафір. Впевнена, що серед дебютантів було багато достойних журналістів, тож ця перемога мене дуже мотивує. Радію, що нагородження відбулось саме в кінці грудня – це такий собі символічний підсумок моєї професійної діяльності за 2023 рік. Це доводить, що він для мене був доволі продуктивним, значить, наступного року треба працювати ще краще», - розповідає переможниця.

Ще один вінничанин Сергій Гомон вже вп’яте перемагає у номінації «Найкраща спортивна фотографія. Фотограф-професіонал». Сергій є позаштатним фотокореспондентом видання «20 хвилин».

«Я вже збився з рахунку, вкотре я виграю на цьому конкурсі. Звісно, визнання моїх професійних досягнень від НОК для мене дуже важливе, але хотілося б, щоб окрім цінних подарунків, комітет заохочував переможців дещо інакше. Я говорю про можливість, наприклад, фотографам-переможцям конкурсу отримувати від НОК акредитації на масштабні змагання. Це, дійсно, допоможе нашому професійному розвитку та розвитку олімпійського руху в цілому», - коментує Сергій Гомон.

Національний олімпійський комітет України відзначив переможців у ще тринадцяти номінаціях Всеукраїнського конкурсу спортивних журналістів та фотографів. Окрім вінничан, серед переможців конкурсу опинились журналісти Запорізької, Київської, Кіровоградської, Львівської та Чернігівської областей, були й переможці з Польщі.

Читайте також, сектор з фізкультури та спорту, реабілітаційний центр та міжнародний форум: голова громади на Вінниччині розповів про досягнення.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер, фейсбук-сторінка НОК України та олімпійська команда

Читайте також