menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Спортивний фронт» Вінниччини тримає стрій»: в громадах області триває фізкультурно-оздоровча робота (ФОТО)

22.12.2022 16:45

Як розвиватимуть спорт на Вінниччині у 2023 році

В умовах війни фізичне і ментальне здоров’я людей набуває дуже важливого значення. І розвиток спорту підтримує бойовий дух та надає сили для подальшої боротьби. Тому в громадах Вінниччини продовжують фізкультурно-оздоровчу роботу та проводять змагання на підтримку ЗСУ. Про це сьогодні говорили під час 13-ї конференції спортивного товариства «Колос» у Вінницькій області, повідомляє I-VIN.INFO.

Під час зустрічі обговорювалися проблеми, які привнесла війна у процес організації та проведення фізкультурно-оздоровчих заходів по всій Україні та на Вінниччині, зокрема.

«2022-й рік для всіх нас – це не той рік, про який ми мріяли, але рік, який навчив нас цінувати життя та те, що ми маємо. Військова агресія росії перекреслила плани всіх українців, і наші в тому числі. З початком повномасштабного вторгнення країни-агресорки, змінилося наше життя. Змінилися всі ми, але не опустили руки. В громадах на «спортивному фронті» самовіддано працюють наші колеги. Всі змагання, від місцевих, районних до обласних, проходять на підтримку Збройних Сил України «З Україною в серці, з вірою в ЗСУ!», а також пам’яті земляків, які загнули на війні. Змагання серед територіальних громад, змагання з волейболу та футболу серед ветеранів, серед молоді – це наш вклад в загальну справу, яка наближає Перемогу!», - наголосив голова Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк.

Фізкультурно-спортивна робота в громадах, дитячо-юнацький, студентський та ветеранський спорт, спорт вищих досягнень та розвиток спортивної інфраструктури в області – ось пріоритетні напрямки роботи на 2023 рік.

«План роботи нашої організації на 2023-й рік відрізняється від планів на 202-й1,і тим більш на 2022-й.Це пов’язано з військовою агресією росії, коли вся країна переживає важкі часи. Але ми тримаємо «спортивний фронт». Крім основних напрямків роботи, ми плануємо розширити напрямок оздоровлення дітей, завдяки міжнародним партнерам. І найважливішим вважаємо фізкультурно-спортивну реабілітацію для учасників бойових дій, членів їх родин. Адже всі вони є мешканцями громад, з якими ми співпрацюємо в напрямку масового спорту та оздоровлення», - зазначив заступник голови Вінницького спорттовариства «Колос» Вадим Мохник.

А заступниця голови ВТО ВФСТ «Колос» Світлана Коновалова більш детально розповіла про фізкультурно-спортивну реабілітацію та оздоровлення під час війни:

«До повномасштабного вторгнення росії в Україну реабілітації не приділялося стільки уваги. Змінилося життя. Багато хто не тільки з учасників бойових дій, а й з мирного населення потребує фізичної, психологічноїта соціальної реабілітації. Ми маємо допомогти людям, в тому числі учасникам бойових дій, членам їх родин адаптуватися до всіх аспектів життя, підвищити якість життя та сприяти соціальній інтеграції, організовуючи та проводячи фізкультурно-оздоровчі заходи. Реабілітація – це інвестиція, а не витрати для суспільства».

Про конкретні заходи, які будуть проведені наступного року, розповів заступник голови ВТО ВФСТ «Колос» Валерій Швець. За його словами, до спорту треба залучати якомога більше верств населення, від найменших дітей до ветеранів спорту:

«Саме тому першим я б відмітив блок змагань серед дітей різних вікових груп з футболу, футзалу та волейболу. Також ми плануємо започаткувати змагання пам’яті нашого колеги Володимира Бродовського – це буде легкоатлетичний турнір в місті Іллінці у квітні наступного року. Далі планується провести змагання серед студентів аграрних ВНЗ з десяти різних видів спорту. Серед іншого, у 2023 році будемо проводити змагання для учасників бойових дій та їх сімей під назвою «Патріотична родина», - анонсував Валерій Швець.

Детальніше про результати фізкультурно-оздоровчої роботи в громадах читайте у наших наступних матеріалах.

Нагадаємо, Микола Чумак розповів про аматорську лігу з волейболу на Вінниччині.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також