menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Спортсмени від 4 до 70 років змагались у Вінниці з акватлону (ФОТО)

06.02.2023 10:10

Це був перший етап масштабного чемпіонату

Щоб продемонструвати свою майстерність в бігу та плаванні, вчора до Вінниці з’їхались атлети з різних куточків України. Вони змагались в рамках відкритого чемпіонату Вінницької області з акватлону «VINNYTSIA AQUATHLON CHAMPIONSHIP». I-VIN.INFO побував на змаганнях з бігу та розповідає вам про цей захід.

Акватлон є часткою тріатлону, але не включає в себе велоперегони, які притаманні класичному тріатлону.

«Ми створили Вінницьку обласну федерацію тріатлону в серпні минулого року, вже під час повномасштабної війни. В інших регіонах України подібні існують вже давно, і хотілося розвивати тріатлон у Вінницькій області. Адже у нас є багато талановитих спортсменів та спортсменок, яким треба давати можливість реалізувати себе. Взимку не маємо змоги проводити велоперегони, тому проводимо змагання з акватлону, у якому є лише біг та плавання. Наступні етапи чемпіонату будемо робити ще кращими, адже тріатлон – це олімпійський вид спорту, який повинен активно розвиватися в Україні», - розповів голова Вінницької обласної федерації тріатлону Андрій Гальчинський.

З самого ранку спортсмени та спортсменки зібрались в басейні СК «Маяк», щоб позмагатись у плаванні.

Пізніше спортивний захід перебрався до легкоатлетичного манежу СК «Колос», де і проходили змагання з бігу на різні дистанції.

У чемпіонаті беруть участь спортсмени з Вінниці, Житомира, Києва, Хмельницького, Корсунь-Шевченківського та Одеси.

Наймолодшим учасникам змагань було усього чотири рочки, а найстаршим спортсменом став 70-річний атлет.

В чемпіонаті взяв участь і діючій військовослужбовець ЗСУ Дмитро, котрий приїхав у Вінницю навчально-тренувальні збори, а заразом і відвідав змагання.

«Я сам з Вінниці, але зараз служу у Харкові. У мене зараз у Вінниці проходить навчально-тренувальні збори і мій друг запросив мене взяти участь у цих змаганнях. Раніше суто тріатлоном я не займався, але мені завжди були цікаві споріднені до нього дисципліни, такі як біг та плавання. Я є членом збірної України з авіаційного п’ятиборства – це військово-прикладний вид спорту, який включає в себе різні дисципліни, які якраз таки схожі з дисциплінами тріатлону або акватлону. Зі збірною ми займали перші місця на міжнародних змаганнях, тому досвід у мене є. Не знаю, чи зможу я приїхати на наступні етапи цього чемпіонату, адже я військовий, а ми не можемо планувати свій час та місце знаходження – все залежить від ходу війни», - розповів військовослужбовець.

На відкриття чемпіонату завітав голова ВТО ВФСТ «Колос», в манежі якого і проходили змагання з бігу, Сергій Татусяк:

«Для нас зараз дуже важливо проводити паралелі із спортивним фронтом, та фронтом військовим, показувати нашим захисникам таку ж жагу до перемоги на змаганнях, яку вони показують у боях. Ні для кого не секрет, що спорт – це одна з найбільш конкурентоспроможних галузей в Україні. Саме спортсмени підіймають українські прапори на п’єдесталах по всьому світу та звеличують Україну, тому я дякую усім, хто тримає спортивний фронт України та бажаю усім учасникам цих змагань особистих перемог та великих звершень», - звернувся до спортсменів Сергій Татусяк.

Разом із Сергієм Пилиповичем до спортсменів звернувся і заступник голови ВТО ВФСТ «Колос» Микола Радіонов, який є військовим Збройних сил України.

«Дозвольте мені подякувати учасникам цих змагань за те, що ви в такий складний період не забуваєте про спорт та тримаєте стрій. Повірте мені, мої побратими, які зараз на передовій захищають нашу державу, вони пишаються вами, вони впевнені у вас та знають, що ви є надійною опорою для майбутньої обороноздатності України, адже ви формуєте свою міць та характер тут – у спортивному манежі», - зазначив Микола Радіонов.

Першими на доріжки вийшли дорослі спортсмени – чоловіки та жінки, які змагалися у забігах на три кілометри, та без особливої втоми долали цю дистанцію, постійно наздоганяючи та обходячи своїх суперників.

Головні ж герої чемпіонату – підростаюче покоління майбутніх олімпійських чемпіонів виступали після дорослих. Найменші з них змагались у забігах на 60 метрів, а найстарші юнаки та юначки бігали по 1200 метрів.

За результатами змагань усі спортсмени та спортсменки отримали свої нагороди, а команди-переможниці загального заліку удостоїлися не тільки медалей, а і кубків.

Наступний етап відкритого чемпіонату Вінницької області з акватлону «VINNYTSIA AQUATHLON CHAMPIONSHIP» пройде через місяць - п'ятого березня у місті Вінниця.

Читайте також, «На таких змаганнях отримуєш море емоцій»: у Вінниці пройшли змагання зі змішаних єдиноборств.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також