menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У центрі Вінниці відкрилась виставка «Інфоспротив»

22.09.2022 18:10

У Вінниці показали приклади інформаційного опору проти росіян

Нещодавно у Вінниці відкрилась виставка «Інфоспротив». Вона розташована на Європейській площі. Ця експозиція показує приклади інформаційного спротиву російським окупантам, яку чинили українці у різні часи. Вінниця стала другим містом, де розташували цю виставку. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на пресслужбу Вінницької міської ради.

Виставка показує приклади боротьби з ворогом на інформаційному спротиві під час і після розпаду Радянського Союзу, у часи Революції Гідності та російсько-української війни. Як зазначає головна редакторка Руху ЧЕСНО Ірина Федорів, цю експозицію вони запускали до Дня Незалежності України. Проте і до 24 серпня, і після наша інформаційна боротьба з ворогом триває. Через це організатори вирішили, що виставку повинні побачити якнайбільше українців, тому і відправили стенди у регіональний тур.

«Нам важливо долучити до інформспротиву якомога більше громадян. Символічно, що першою такою точкою після презентації у столиці стала саме Вінниця — тилове місто, яке теж на собі відчуло жорстокість рашистських бомбардувань», - каже Ірина Федорів.

У співпраці з Національним музеєм Революції Гідності Рух ЧЕСНО зібрав приклади інформаційного опору українців окупантам, які заполонили інфопростір у пері місяці повномасштабної війни. Тут представлені борди, мурали, листівки, поштові марки і пісні. Виставка на Європейській площі Вінниці триватиме до 23 жовтня. Співорганізаторами фотовиставки є Вінницька міська рада та Музей Вінниці.

Доступ до експозиції безкоштовний.

Для довідки:

Вперше виставку «Інфоспротив» презентували на загал до Дня Незалежності у Києві. Матеріали виставки усі охочі можуть переглянути в онлайн-форматі https://museum.chesno.org/inform_front/ в Музеї агітації та політичного трешу Руху ЧЕСНО.

Нагадаємо, фотоекспозицію «Обличчя логістики ЗСУ» представили у Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото:ВМР.


Читайте також