menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У громадах на Вінниччині створюватимуть рятувальні команди

17.08.2023 10:45

Вінничанам повідомили про нову ініціативу

Чимало нещасних випадків трапляється у маленьких громадах, до яких не завжди оперативно приїжджають рятувальники. Тому вінничани можуть створити власні місцеві групи для оперативного реагування. I-VIN.INFO побував на брифінгу від начальника Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Руслана Шевчука, де і пояснювали про цю можливість.

За словами Руслана Шевчука, вінницькі рятувальники надаватимуть свою техніку громадам, в яких хочуть створити власні пожежні команди.

«У нас був досвід зі створенням місцевих рятувальних команд. Наприклад, один фермер із села Нараївка (Краснопільська територіальна громада) звернувся до нас із бажанням створити рятувальну команду у них. Це село знаходиться на межі Вінницької та Черкаської областей. Ми підтримали цю ідею. У нього були добровольці, місце для обладнання групи і бажання. Поспілкувалися з ним та уклали угоду», - кажеРуслан Шевчук.

Наразі такі команди вже працюють у Копайгородській, Ободівській, Северинівській та інших територіальних громадах. Долучитися до місцевих пожежних груп може будь-яка людина, яка розуміє правила безпеки. Як запевнив голова управління, для роботи професійних рятувальників надали нову сучасну техніку. Тому стару, але в робочому стані, вони можуть передати у громади для цих пожежних команд.

«Ми дуже позитивно ставимося до таких ініціатив та вітаємо це. На Закарпатті були священники, які у своєму селі відкрили свою пожежну команду. Долучитися можуть і жінки. Люди мають звернутися до нас, а після всіх уточнень ми укладаємо з ними угоду. Згідно з нею, люди можуть працювати на місцях. Зараз ми знімаємо ряд відеосюжетів, як має працювати добровільна пожежна команда, місцева і державна. Це теж допоможе цивільним краще зрозуміти роботу рятувальників», - запевняє Руслан Шевчук.

Нагадаємо, вже 43 людини загинули під час купання на Вінниччині.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото:Руслана Сивак.


Читайте також