menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вже 43 людини загинули під час купання на Вінниччині

16.08.2023 18:30

У Вінницькій області є 5300 ставків

На Вінниччині є багато різних водойм. Навіть у маленьких селах є річки. Це літо виявилося спекотним, а отже відпочивальників біля водойм побільшало. У 2022 році загинули на воді 32 людини, а цього року – 43. Таку інформацію надав керівник Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук на брифінгу «Оперативна обстановка в області під пожежонебезпечного періоду. Загибель на воді». I-VIN.INFO побував на заході та дізнався подробиці.

За словами Руслана Шевчука, цього року 14 осіб, на щастя, вдалося врятувати.

«Ті люди, які мають приватну водойму, повинні забезпечити нормальні умови для відпочинку та наявність рятувального посту. У Вінницькій області нараховується 5300 ставків. Є великі річки: Південний Буг та Дністер. Середні річки: Соб, Гірський Тікич, Мурафа, Рось. Струмків довжиною менше 10 кілометрів у області – 3368. Тому і важливо безпечно проводити своє дозвілля на воді», - наводить факти керівник управління.

Додає, його працівники забезпеченні на 100% усім необхідним обладнанням та одягом для роботи у таких випадках. Проте найголовніший фактор у загибелі на водоймі грає людська необізнаність та свідомість. Не всі люди дотримуються правил безпеки. Тому і стикаються з нещасними випадками. Вінницькі рятувальники проводять профілактичні бесіди для відпочивальників на пляжах та дітей, пояснюють правила безпеки на воді.

«Наразі ми підтримуємо гасло Міністерства внутрішніх справ та Державної служби надзвичайних ситуацій – «Безпека людей – понад усе». Працюємо заради українців», - наголосив Руслан Шевчук.

  Нагадаємо, «На водоймах загинуло 36 осіб»: вінничанам нагадують про безпеку.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак.

Читайте також